Κοινωνία

23/09/2013 - 13:02

3o BaZaaR του ΣιτίΖω

>10 Χρόνια ΣιτίΖω 3ο   BaZaaR για την ενίσχυση του ταμείου του ΣιτίΖω.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013
9:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ.
Εμπορικό Κέντρο Kώστα Χατζημανώλη, Καλλονή


Σας παρακαλούμε να μας προσφέρετε μαρμελάδες, , χειροποίητα ζυμαρικά, τραχανά, γλυκά του κουταλιού, λικέρ, κρασιά, ελιές, σύκα, σχολικά είδη, βιβλία, παιχνίδια, τσάντες, είδη οικιακής χρήσης, εργόχειρα, κοσμήματα χειροποίητες κατασκευές, κ.α. προκειμένου να πωληθούν στο BAZAAR.

Παραλαβή προσφορών για το BAZAAR θα γίνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου στα παρακάτω καταστήματα στην πλατεία της Καλλονής:

Βιβλιοπωλείο Δημητρίου Γούναρη,

 Κέντρο Τύπου – Παύλος Λούκος,

Κατάστημα Υλικών Οικοδομών Νίκης Σκαλοχωρίτου Κυρατζή  

Τηλ Επικοινωνίας:   22530 22164    22530 22158      22530 22948

 


Ο σύλλογος "Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής" που ιδρύθηκε το 2009, με σκοπό τη σίτιση ηλικιωμένων, είναι η συνέχεια της προσπάθειας μιας ομάδας εθελοντών. Οι εθελοντές της Σίτισης Καλλονής Λέσβου, άρχισαν τη δράση τους το Φεβρουάριο του 2003. Ο Δήμος Καλλονής παραχώρησε το χώρο της κουζίνας στο παλαιό Δημαρχείο, πάνω από την Εμπορική τράπεζα, η οποία εξοπλίστηκε με όλα τα απαραίτητα σκεύη. Δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, πρόσφεραν γεύμα σε 12 άτομα του Δήμου Καλλονής. Πενήντα περίπου εθελόντριες, ανέβαιναν εκ περιτροπής στην κουζίνα και μαγείρευαν με πολύ μεράκι το γεύμα των παππούδων. Άλλες εθελόντριες μοίραζαν τα γεύματα στα διάφορα χωριά, ακόμα και στην Ανεμότια, στο Σκαλοχώρι και στα Παράκοιλα. Πολύ γρήγορα, και μόνο με την οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας τα άτομα τα οποία σιτιζόταν έγιναν 17. Τον Αύγουστο του 2003 έγιναν και οι πρώτες εκδηλώσεις της Σίτισης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της.

Το 2004, η συχνότητα παροχής των γευμάτων στους ηλικιωμένους αυξήθηκε από δύο, σε 3 φορές την εβδομάδα και οι σιτιζόμενοι σε 24 άτομα. Από το φθινόπωρο του 2004, το μαγείρεμα ανέλαβαν δύο μαγείρισσες, οι οποίες ετοιμάζουν και μεταφέρουν μαζί με τις εθελόντριες και τους εθελοντές το φαγητό έως σήμερα. Το 2006, κατέστη δυνατό να παρέχεται φαγητό 5 μέρες την εβδομάδα σε 28 άτομα και επιπλέον έγινε ανακαίνιση της κουζίνας του παλιού Δημαρχείου. Εξοπλίστηκε με καινούρια ντουλάπια, φούρνο, πλακάκια, υδραυλικά, πετρογκάζ, καταψύκτη και διάφορα άλλα. Το 2008, τα γεύματα έγιναν 6 φορές την εβδομάδα. Τον Απρίλη της ίδιας χρονιάς διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Καλλονή ΙΙ, το πρώτο "Παζάρι της Λαμπρής", με τη βοήθεια πολλών εθελοντριών, και κυρίως νηπιαγωγών και δασκάλων της περιοχής.

Στις αρχές του 2009, έγινε το καταστατικό του νέου Συλλόγου με την επωνυμία "Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής" και στις 15 Φεβρουαρίου του 2009 έγιναν οι εκλογές στις οποίες συμμετείχαν τα 30 ιδρυτικά μέλη του συλλόγου. Σήμερα, ο σύλλογος έχει περισσότερα από 250 μέλη και παρέχει 7 γεύματα την εβδομάδα σε περίπου 30 ηλικιωμένους, οι οποίοι διαμένουν σε Καλλονή, Αρίσβη, Κεράμι, Σκάλα Καλλονής, Παράκοιλα, Φίλια, Σκαλοχώρι με μοναδικούς πόρους τις προσφορές της τοπικής κοινωνίας.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!