Κοινωνία

24/05/2023 - 11:02

6.000 προσκυνήσανε τα λείψανα Αγίου Ραφαήλ στον Ιερό Ναό του Βόλου

Σε πάνω από 6.000 έχουν ανέλθει οι πιστοί που προσήλθαν στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης για να προσκυνήσουν τα λείψανα των αγίων και θαυματουργών νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη.


Τα ιερά λείψανα βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στον Βόλο στο πλαίσιο του εορτασμού του ναού και αναχωρούν σήμερα στις 11 το πρωί.
«Όλες αυτές τις μέρες η προσέλευση των πολιτών για να προσκυνήσουν τα λείψανα είναι πολύ μεγάλη» τόνισε ο προϊστάμενος του ναού π. Καλλίνικος και πρόσθεσε πως «οι πιστοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για να έρθουν εδώ στον ναό. Πολλοί, δηλαδή είναι αυτοί που έρχονται με τον σκοπό αυτό και όχι, γιατί έκαναν τη βόλτα στην παραλία και τυχαία μπήκαν στην εκκλησία».


Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «γύρω στους 6.000 πιστοί προσήλθαν στον ναό για να προσκυνήσουν. Και έχουμε άτομα όλων των ηλικιών, μικρά απιδιά, νέους, μεγαλύτερους, ηλικιωμένους, οικογένειες που έρχονται όλοι μαζί. Ήρθαν πιστοί ακόμη και από την Αθήνα, ενώ έφτασαν στον ναό και λεωφορεία με πιστούς από την υπόλοιπη Θεσσαλία. Οι πιστοί με ευλάβεια δείχνουν την αγάπη τους για τους άγιους, ενώ γράφουν και ονόματα που τα διαβάζουμε στις παρακλήσεις».
Από την Παρασκευή μέχρι και χθες ο ναός ήταν συνεχώς ανοικτός από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για την εξυπηρέτηση των πιστών, ενώ τελέστηκαν και δύο αγρυπνίες.
Ο π. Καλλίνικος σημείωσε πως τέτοια υψηλή προσέλευση στον ναό, με αφορμή την έλευση κάποιας ξακουστής ιερής εικόνας ή κάποιων λειψάνων ενός αγίου, είχε να σημειωθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

 

https://e-thessalia.gr/

Μοιράσου το άρθρο!