Κοινωνία

21/08/2021 - 14:18

Άφησε το σκυλί να πεθάνει από τα τσιμπούρια στην Γέρα Λέσβου (φωτο)

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για μια ακόμα τραγική περίπτωση παθητικής κακοποίησης ενός σκυλιού στην Γέρα Λέσβου. Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα 20 Αυγούστου, περίοικοι ανακάλυψαν σε περιοχή της Γέρας ένα σκυλί δεμένο και νεκρό στον χώρο που διαβιεί ένας ρακοσυλλέκτης με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και κτηνίατρος, η οποία διαπίστωσε ότι το σκυλί πέθανε κατά πάσα πιθανότητα από αναιμία, εξαιτίας των αναρίθμητων τσιμπουριών που είχε πάνω του. Ο δράστης καταζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και όπως πληροφορούμαστε έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές λόγω προστριβών με τους γείτονές του. Μάλιστα το 2017, κατόπιν καταγγελιών, η ΚΙΒΩΤΟΣ είχε παρέμβει και με την βοήθεια της αστυνομίας είχαμε αφαιρέσει δυο σκυλιά τα οποία είχε στην κατοχή του, πάλι σε άθλιες συνθήκες. Δυστυχώς αυτή την φορά δεν προλάβαμε….

Ως φιλόζωοι θλιβόμαστε για την μαρτύριο που πέρασε αυτό το άτυχο σκυλί, το οποίο ουσιαστικά αφαιμάχθηκε ζωντανό από τα τσιμπούρια, δεμένο σε ένα δέντρο... Ως πολίτες όμως ντρεπόμαστε που στον 21ο αιώνα, στην πολιτισμένη Ελλάδα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος με τόσα ψυχολογικά προβλήματα, ζούσε μόνος του, χειρότερα από τα ζώα, μέσα σε ένα σκουπιδότοπο, και καμία υπηρεσία δεν μερίμνησε ώστε να απομακρυνθεί και να μπει στο κατάλληλο ίδρυμα ώστε να μην κινδυνεύει ο ίδιος και να μην αποτελεί απειλή για τα ανυπεράσπιστα ζώα.

Ο δράστης θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί για το έγκλημά του. Αλλά συν-υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι επέτρεψαν να ζει για χρόνια σαν αγρίμι, με τα τόσα του προβλήματα και ψυχώσεις, μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό τραγικό συμβάν.

Μοιράσου το άρθρο!