Κοινωνία

19/06/2012 - 18:56

Αγγελίνα Παρασκευαΐδη : έφυγα από την Αθήνα για να έχω ένα πιάτο φαΐ στη Μυτιλήνη

Η ηθοποιός ήρθε στην Αθήνα για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Θα έλεγε κανείς ότι τα κατάφερε εν μέρει, αφού η οικονομική κρίση την ανάγκασε μετά την συμμετοχή της στους «Βασιλιάδες» να επιστρέψει στην Μυτιλήνη. «Έχω μετακομίσει στην Μυτιλήνη. Μένω εκεί με τους γονείς μου.

Εξάλλου επέλεξα να μη δουλέψω του χρόνου.

Γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση, αν δεν συνεχιστούν οι Βασιλιάδες», θα προτιμούσα να βάλω μια άνω τελεία και να περάσω τον επόμενο χρόνο βοηθώντας τους δικούς μου», δήλωσε η Αγγελίνα στην espresso και συνέχισε: «Ο μπαμπάς μου είναι γιατρός και η μαμά μου δουλεύει στο ιατρείο. Άρα, αφού είναι έτσι η κατάσταση κι εγώ δεν μπορώ να συντηρηθώ πια, δεν θέλω να το ρισκάρω, Μέχρι τώρα ζούσα από το θέατρο. Έκανα το πείραμα να κάνω τηλεόραση για να είμαι καλύτερα οικονομικά και δεν πληρώθηκα ποτέ. Προτίμησα να βοηθήσω τον μπαμπά μου αυτή την στιγμή , όπου ξέρω ότι ένα πιάτο φαγητό θα το έχω».

WHO IS... Με πολλές περγαμηνές στο θέατρο, στη μουσική και στον χορό

H Αγγελίνα Παρασκευαΐδη γεννήθηκε 23 Δεκεμβρίου του 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Εχει σπουδάσει μαιευτική και πήρε το πτυχίο της από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2006. Τότε ήταν που αποφάσισε να κάνει το παιδικό όνειρό της πραγματικότητα. Ετσι, γράφτηκε στη δραματική σχολή προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες και σωστές βάσεις. Πρώτα πήγε για δύο χρονιές στην Κεντρική Σκηνή της Μιμής Ντενίση και έπειτα στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη. Με τον καιρό διεύρυνε τις σπουδές της στη μελοδραματική, στον χορό και στη θεατρική λογοτεχνία.

Δεν έχει μόνο ταλέντο ως ηθοποιός αλλά και σαν μουσικός και χορεύτρια τα πηγαίνει πολύ καλά, αφού παίζει πιάνο, κιθάρα και σαξόφωνο, ενώ χορεύει κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό. Οι περγαμηνές και οι γνώσεις της δεν σταματούν εδώ, αφού η ξανθιά καλλονή μιλάει και ξένες γλώσσες και συγκεκριμένα αγγλικά και ισπανικά.

Η Αγγελίνα έχει αρκετές συμμετοχές στο θέατρο, ενώ έχει δουλέψει και ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος για τις παραστάσεις «Το αγόρι με τη βαλίτσα» της Ξένιας Καλογεροπούλου που ανέβηκε το 2009 - 2010 και για την «Κατσαρίδα» των Βασίλη Μαυρογεωργίου και Κώστα Γάκη τη σεζόν 2011 - 2012. Η ηθοποιός έχει κάνει και το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη, αφού συμμετείχε στην κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους «Σε κοινή θέα» της Μαρίας Λίγκου και της Στέβης Παναγιωτάκη, ταινία που ακόμα δεν έχει κάνει την έξοδό της σε κάποιο φεστιβάλ.

Η «Μαρίνα», την οποία υποδύθηκε στη σειρά «Οι Βασιλιάδες» φέτος, είναι η μόνη από την οικογένεια του Μάρκου Βασιλιά που δεν βλέπει με καλό μάτι τον απότομο πλουτισμό που φέρνει η ανάληψη διευθυντικής θέσης του πατέρα της, γιατί απλούστατα δεν την ενδιαφέρει. Είναι ερωτευμένη και έχει δεσμό με τον Μηνά, κολλητό φίλο του αδελφού της.

Σοβαρή, τρυφερή, ρομαντική και ευγενική, δεν θέλει να πληγώνει κανέναν και προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά της παντού. Σπουδάζει νηπιαγωγός, αγαπάει πολύ τα παιδιά και έχει στήσει έναν παιδότοπο στην ταβέρνα. Είναι κάπως συντηρητική και όνειρό της είναι να φτιάξει μια μεγάλη οικογένεια με τον ένα και μοναδικό άντρα της ζωής της.

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης:

Αν δεν ήταν ηθοποιός, θα ήταν μαία. Η Αγγελίνα Παρασκευαΐδη, αφού πήρε στα χέρια της το πτυχίο, αποφάσισε να στρωθεί ξανά στα θρανία και να ακολουθήσει το όνειρό της στην υποκριτική. Αν και φέτος τη γνωρίσαμε καλύτερα, η Αγγελίνα έχει ήδη δώσει εξετάσεις στο θέατρο. Με την ευγενική φυσιογνωμία της δύσκολα περνάει απαρατήρητη στο τηλεοπτικό κοινό. Και μπορούμε να πούμε ότι ανήκει στις νέες και επιτυχημένες παρουσίες που έχουν άστρο.

Λένε πως ο ρόλος ακολουθεί τη ζωή. Ετσι και στην περίπτωση της Αγγελίνας, η Μαρίνα Βασιλιά, η ηρωίδα των «Βασιλιάδων», έχει κοινά στοιχεία με την πρωταγωνίστρια, κάτι που τη βοηθάει να αποδώσει καλύτερα τον ρόλο. Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους είναι η αγάπη για τα παιδιά, αφού η ηρωίδα υποτίθεται ότι έχει σπουδάσει νηπιαγωγός, ενώ η ηθοποιός μαιευτική.

Η Αγγελίνα μας το εξηγεί καλύτερα: «Είχα κοινά με τη Μαρίνα, όταν ήμουν δεκαεννέα ετών. Σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά και έχω γίνει πιο ρεαλίστρια. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πρίγκιπες με άσπρα άλογα και τα... βατράχια όσο και να τα φιλάς δεν αλλάζουν μορφή. Αυτό πίστευα στη ζωή μου μέχρι τώρα και το επιβεβαίωσα από τη συναναστροφή μου με τους άντρες».

- Στην τηλεοπτική ζωή  (Βασιλιάδες) σου βιώνεις την απιστία... Δεν θα μπορούσα να συγχωρέσω μια απιστία. Θα μπορούσα να την ανεχτώ, αν είχα ανάγκη ψυχολογική από αυτήν τη σχέση. Δηλαδή, αν δεν μπορούσα να αποδεσμευτώ, ίσως να συντηρούσα μια σχέση. Θα τη χαρακτήριζα όμως «άρρωστη». Δεν θα τη συγχωρούσα, θα τηην ανεχόμουν. Αλλά θεωρώ ότι αυτό δεν αξίζει σε καμιά γυναίκα και αυτός που το κάνει αυτό δεν έχει κανένα άλλοθι και καμιά δικαιολογία. Αυτό που βλέπουμε να κάνει η Μαρίνα από το πρώτο επεισόδιο, δηλαδή να ανέχεται αυτήν τη συμπεριφορά παρ’ όλο που τη βασανίζει, είναι λάθος. Γιατί αυτός που απιστεί απιστεί στον εαυτό του, αφού, όταν δεν σέβεσαι τον σύντροφό σου, είναι σαν να μη σέβεσαι τον εαυτό σου. Παρ’ όλα αυτά, αναγνωρίζω ότι μπορεί και να έμενα στη σχέση, αν ψυχολογικά δεν ήμουν έτοιμη να χωρίσω. Αυτό το έχω αναλύσει πάρα πολύ. Οταν πήρα το σενάριο, έλεγα ότι δεν είναι δυνατόν αυτό το παιδί να μένει έτσι, και το είχα συζητήσει και με ψυχολόγους πάρα πολύ και είχα καταλήξει ότι είναι ψυχολογικό το δέσιμο που έχει, επειδή έχουν μεγαλώσει μαζί. Είναι σαν να πρέπει να αρνηθεί τον εαυτό της. Εχει δέσιμο άλλου τύπου.

- Τι άλλα κοινά έχει η Αγγελίνα με τη Μαρίνα; Ο ρομαντισμός είναι ένα κοινό μας στοιχείο και το χρησιμοποίησα στον ρόλο. Επίσης, αυτό το κορίτσι βλέπει πάντα το ποτήρι μισογεμάτο και αυτό είναι κάτι που το έχω και εγώ σαν moto στη ζωή μου. Η Μαρίνα πάντα λέει «μην στεναχώριεστε, θα τα καταφέρουμε, ό,τι και να γίνει θα τα καταφέρουμε». Ολο το άλλο «πακέτο», και η εμφάνιση και οι σχέσεις της με τους ανθρώπους και με το άλλο φύλο, είναι ένα δημιούργημα. Το έχω φτιάξει ύστερα από παρατήρηση σε κορίτσια της ίδιας ηλικίας. Εχω ζωντανά παραδείγματα της Μαρίνας. Εχω φίλες που είναι ακριβώς… η Μαρίνα Βασιλιά.

- Η τηλεοπτική ηρωίδα είναι νηπιαγωγός, ενώ εσύ έχεις σπουδάσει μαιευτική... Εγώ δεν έχω τέτοια ικανότητα σε αυτήν τη μικρή ηλικία. Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω νηπιαγωγός εγώ σαν χαρακτήρας, αλλά η επαφή μου με τη μαιευτική μου έχει δώσει μιαν αίσθηση για το πώς είναι να αγαπάς κάτι που έχει την ανάγκη σου και είναι ευαίσθητο, οπότε κατάλαβα γιατί η Μαρίνα αγαπούσε τόσο πολύ τον παιδότοπο.

«ΕΧΩ ΞΕΓΕΝΝΗΣΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ»

- Οσο για τη μαιευτική; Τη σεζόν 2005 - 2006 δούλευα ως μαία στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Κάποια από αυτά τα παιδάκια που βοήθησα να έρθουν στον κόσμο τα έχω συναντήσει και είναι πολύ συγκινητικό. Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο πως οι μαίες είναι γυναίκες. Είναι πολύ συγκινητική για μια γυναίκα η στιγμή που βοηθά μια άλλη να φέρει στον κόσμο το παιδί της, και αυτό έχει ένα μυστήριο. Εγώ αυτήν τη σπουδή την έκανα πιο πολύ για μένα, για να μάθω το σώμα μου, και τελικά συνειδητοποίησα ότι, όπου κι αν είμαι, όποια στιγμή κι αν είμαι, μπορώ να κάνω αυτό που είναι τόσο χρήσιμο για όλες τις γυναίκες. Και πραγματικά, είναι μαγικό πράγμα να βοηθάς μια γυναίκα να ξεγεννήσει.

- Μπορεί να ακολουθήσεις το επάγγελμα της μαίας ξανά; Σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνω. Την επομένη δεκαετία. Αυτήν τη δεκαετία την ξοδεύω να σπουδάζω και να κάνω το όνειρόο μου. Είναι πολύ ενδιαφέρον επάγγελμα η μαιευτική, αλλά δεν είναι αυτό που χαίρομαι να κάνω. Ολος ο κόσμος όμως κάνει μια δουλειά για να ζήσει.

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΩ»

- Πόσο σε επηρέασε η κρίση; Εχω μετακομίσει στη Μυτιλήνη. Μένω εκεί με τους γονείς μου. Εξάλλου, επέλεξα να μη δουλέψω του χρόνου. Γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση, αν δεν συνεχιστούν «Οι Βασιλιάδες», θα προτιμούσα να βάλω μια άνω τελεία και να περάσω τον επόμενο χρόνο βοηθώντας τους δικούς μου. Ο μπαμπάς μου είναι γιατρός και η μαμά μου δουλεύει στο ιατρείο. Αρα, αφού είναι έτσι η κατάσταση κι εγώ δεν μπορώ να συντηρηθώ πια, δεν θέλω να το ρισκάρω.

Μέχρι τώρα ζούσα από το θέατρο. Εκανα το πείραμα να κάνω τηλεόραση για να είμαι καλύτερα οικονομικά και δεν πληρώθηκα ποτέ, όπως και κανένας. Με αποτέλεσμα να πέσω τελείως έξω στα οικονομικά μου. Και φοβάμαι να ρισκάρω. Γι’ αυτό, ενώ είχα αρκετές προτάσεις, δεν το ρίσκαρα, γιατί φοβήθηκα μην τυχόν και δεν με πληρώσουν και πραγματικά θα είχα τρομερό πρόβλημα. Οπότε προτιμώ να βοηθήσω τον μπαμπά μου αυτήν τη στιγμή στο ιατρείο, όπου ξέρω ότι ένα πιάτο φαγητό θα το έχω και, όταν θα είναι καλύτερα τα πράγματα, να ξαναρχίσω.

- Τι περικοπές έχεις κάνει; Δεν έχω πια ούτε τηλέφωνο έχω κάρτα, έχω κόψει τα πάντα, σκέπτομαι μέχρι και το αυτοκίνητο να κόψω λόγω βενζίνης. Βασικά με επηρέασε ψυχολογικά και βλέπω ότι και ο κόσμος έξω ζει σε μια θλίψη. Αυτό με επηρέασε στο να γυρίσω στη Μυτιλήνη. Αυτήν τη στιγμή δεν έχω πρόβλημα. Εχω λεφτά για να φάω και να κοιμηθώ και ένα καλό σπίτι, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να έρθει μια μέρα που δεν θα έχω λεφτά να φάω και να μπορώ να κοιμηθώ κάπου με ασφάλεια.

Μοιράσου το άρθρο!