Κοινωνία

08/09/2023 - 08:07

Αιμοδοσία στην μνήμη του π. Κομνηνού Βράνη - Μυτιλήνη από 12 έως 14 Σεπτεμβρίου

Με μεγάλες εθελοντικές δράσεις και με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων στη Λέσβο τις εθελοντικές αιμοδοσίες. Στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών θα πραγματοποιήσει ακόμα μια εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα γίνει στην νέα αίθουσα του Συλλόγου στο πάρκινγκ Μυτιλήνης και οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές έχουν την δυνατότητα να δώσουν αίμα κατά τις πρωινές ώρες από τις 9 ως τις 2 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5 και μισή έως τις 9 το βράδυ

 

 

  • Τρίτη  12 Σεπτεμβρίου 2023    9.00-2.00 πρωί 5.30 – 9.30 απόγευμα
  • Τετάρτη  13 Σεπτεμβρίου 2023  9.00-2.00 πρωί 5.30 – 9.30 απόγευμα
  • Πέμπτη  14  Σεπτεμβρίου 2023   9.00-2.00 πρωί 5.30 – 9.30 απόγευμα

 

Η Μαρία Ζερβού, η οποία είναι και ιδρύτρια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης και βρίσκεται πίσω από όλες τις μεγάλες εθελοντικές δράσεις του, ανέφερε: «Πραγματοποιούμε εθελοντική αιμοδοσία στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου στην νέα μας αίθουσα στο χώρο του πάρκινγκ. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις αίματος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να έρθει ο κόσμος και να δώσει αίμα. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου, ώστε να γίνουν ακόμα περισσότεροι οι εθελοντές, καθώς το να δωρίζει κανείς αίμα είναι πολύ σημαντικό. Ταυτόχρονα με την εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνουμε θα γίνει και λήψη δείγματος μυελού». Μάλιστα, όπως είδαμε και τις προηγούμενες μέρες, η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών μπορεί να σώσει ζωές.

Ακόμα μεγαλύτερη συναισθηματική αξία δίνει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αιμοδοσία γίνεται στην μνήμη του π. Κομνηνού Βράνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο πατήρ Κομνηνός Βράνης ήταν γνωστός και εκτός λεσβιακών συνόρων για την πλούσια εκκλησιαστική του δραστηριότητα, όπως επίσης και για την αγάπη του και την αλληλεγγύη για τον πλησίον.  Γεννήθηκε στην Αγιάσο και από τα εφηβικά του χρόνια κατάλαβε ότι η θέση του ήταν μέσα στην εκκλησία. Το 1975 ο Μακαριστός Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος ο Β’ (Κλεομβρότου) τον χειροτόνησε και τον τοποθέτησε Αρχιδιάκονο δίπλα του, όπου παρέμεινε για 7 χρόνια υπηρετώντας το Δεσπότη, ο οποίος τον χειροτόνησε πρεσβύτερο, τοποθετώντας τον Πρωτοπρεσβύτερο στον εμβληματικό Ναό του Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης για να διαδεχτεί τον μέχρι τότε εφημέριο του ναού Μιχαήλ Αγγελινό, έναν σεπτό ιερέα που έφυγε και εκείνος πρόωρα από τη ζωή από εγκεφαλικό επεισόδιο. 

 

Πηγη:

nealesvou,gr

Μοιράσου το άρθρο!