Κοινωνία

09/09/2015 - 13:57

Αιτήσεις έως 30 Σεπτεμβρίου για την «ονειροχώρα»

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου ενημερώνονται οι γονείς  ότι, ο Οργανισμός πρόκειται να ξεκινήσει την λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Στόχος της νέας αυτής δράσης, με θεματικό τίτλο «Παίζω και δημιουργώ το όνειρο…στην ονειροχώρα», είναι να αναδείξουν τα παιδιά τη δημιουργικότητα τους, να βελτιώσουν τις εκφραστικές δυνατότητές τους, να επικοινωνήσουν, να ψυχαγωγηθούν και μέσα από καλλιτεχνικά μονοπάτια να εκφράσουν την δημιουργική τους φαντασία. Έτσι με την βοήθεια ειδικών και καλλιτεχνών θα φτιάξουν το δικό τους όνειρο…στην ονειροχώρα ενός παραμυθιού! Ένα παραμύθι που θα είναι προϊόν της δικής τους φαντασίας, με την επιμέλεια και επίβλεψη εξειδικευμένων επιστημόνων όπως της Μυρτώς Ζαχαροπούλου- παιδοψυχολόγου και του Χαράλαμπου Συναχείρη- κοινωνικού λειτουργού.

Έτσι τα παιδιά παρακινούμενα από αφηγήσεις παραμυθιών από τις εθελόντριες Μαρία Νάκκα, παιδαγωγού, και Μαριλίζ Διολάτζη, ψυχολόγου, αλλά και με μουσικά ακούσματα, από την εθελόντρια μουσικό Ελίνα Φερβελή,  θα γίνουν συγγραφείς και θα γράψουν το δικό τους παραμύθι, με την βοήθεια του εθελοντή κ. Ζήση Αϊναλή- συγγραφέα, θα το εικονογραφήσουν με την βοήθεια της εθελόντριας Ανίκ Ντουνιά- ζωγράφου, πάνω σε ανακυκλωμένο χαρτί που θα κατασκευάσουν τα ίδια, με την βοήθεια της εθελόντριας Φερενίκης Τσαμπαρλή- δημιουργού.
Οι αιτήσεις εγγραφής θα ξεκινήσουν από αύριο 10/9/2015-30/9/2015   και  θα κατατίθενται στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10 στην Μυτιλήνη, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Πληροφορίες  στο τηλέφωνο του Οργανισμού 22510-27501, εσωτ. 2 στην υπεύθυνη του Προγράμματος κ. Μυρτώ Ζαχαροπούλου, παιδοψυχολόγο.


    Η αρμόδια Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, δήλωσε σχετικά:
    «Με την καινούργια μας δράση, σε μια εποχή απογοήτευσης και βαθιάς κατάθλιψης, που δυστυχώς επηρεάζει και τα παιδιά, άλλωστε «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα», εμείς ως Δήμος Λέσβου, προσπαθούμε να αντισταθούμε και να τα βοηθήσουμε, να ανοίξουν ένα παράθυρο στην χαρά, προσφέροντας τα μια δημιουργική διαφυγή: Το παραμύθι. Ένα διαχρονικό «φάρμακο» για την παιδική ψυχή.
Έτσι λοιπόν τα καλούμε «να παίξουν και να δημιουργήσουν το όνειρό τους….στην ονειροχώρα» και να συγγράψουν το δικό τους παραμύθι. Γιατί η ζωή δεν είναι μόνο μιζέρια και κατάθλιψη. Γιατί η ζωή είναι δώρο, είναι χαρά. Γιατί τα παιδιά περισσότερο απ’ όλους   μας, έχουν δικαίωμα στην χαρά και στην δημιουργία και εμείς έχουμε υποχρέωση να τους την προσφέρουμε.
Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ, σε όλους τους εθελοντές της δράσης μας, για την πολύτιμη βοήθεια τους, σε αυτήν μας την προσπάθεια!»
 

Μοιράσου το άρθρο!