Κοινωνία

27/02/2016 - 21:56

Αλληλεγγύη στα παιδιά πρόσφυγες από τους Προσκόπους της Μυτιλήνης

Πιστοί στις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνικού Προσκοπισμού οι Πρόσκοποι της Λέσβου συνεχίζουν αγόγγυστα τον αγώνα στήριξης των χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν καθημερινά στις ακτές του νησιού.

 
Σήμερα Σαββάτο, οι Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι Πρόσκοποι) της Μυτιλήνης βρέθηκαν την ώρα της αποβίβασης εκατοντάδων προσφύγων στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης. Αποβιβάζονταν από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος που τους είχαν διασώσει από τις ακυβέρνητες πλαστικές βάρκες στις οποίες επέβαιναν. 
 
Οι Ανιχνευτές, περιέθαλψαν δεκάδες παιδιά μεταφέροντας τα σε ασφαλές σημείο απαλλάσσοντας τα από το βάρος των σωσιβίων, βοήθησαν στη μεταφορά εκατοντάδων αποσκευών, συγκέντρωσαν σωσίβια ώστε να απομακρυνθούν στη συνέχεια εύκολα από αρμόδια δημοτικά συνεργεία. Έστειλαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης μήνυμα αλληλεγγύης στα δοκιμαζόμενα παιδιά των πολέμων της Ανατολής, στα εγκλωβισμένα στα σύνορα και σε καταυλισμούς παιδιά πρόσφυγες. Έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο των λαών της Ενωμένης Ευρώπης και των ιδεών της. 
 
Ύστερα, οι Ανιχνευτές μαζί με άλλους βαθμοφόρους για μια ακόμα φορά βρέθηκαν με τα παιδιά πρόσφυγες που μένουν προσωρινά σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οικογένειες που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας (συγγενείς θυμάτων ναυαγίων, χωρισμένες οικογένειες, άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλα παρόμοια περιστατικά). Οι Πρόσκοποι έπαιξαν και τραγούδησαν για πολλές ώρες μαζί τους. Το ξενοδοχείο αυτό στον κόλπο της Γέρας λειτουργεί η γνωστή μη Κυβερνητική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας «Caritas» Ελλάς στην προσπάθεια της να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις ροές προσφύγων στη Λέσβο. 
Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Πρόσκοποι της Λέσβου επιχειρούν συμβάλλοντας τόσο στην καλυτέρευση των συνθηκών υποδοχής και διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών όσο και στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στη δύσκολη αυτή εποχή.

Μοιράσου το άρθρο!