Κοινωνία

28/03/2013 - 20:15

Ανακοίνωση Ν.Π.Δ.Δ <<Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης δήμου Λέσβου>> για δωρεάν προληπτικό έλεγχο για το καρκίνο του παχέος εντέρου

Η

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», κα Αναστασία Αντωνέλλη, ανακοινώνει ότι:
«Ο Δήμος μας ως Μέλος του  Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων,  παρέχει την δυνατότητα στους συνδημότες μας, οι οποίοι θα βρεθούν στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη από σήμερα και μέχρι 6 Απριλίου  2013, δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Πιο συγκεκριμένα: 
Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας - Μάρτιος 2013) διοργανώνει για τους Δήμους Μέλη του, «2 Εβδομάδες Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου», πρωτοβουλία που έχει την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού και την χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ. Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από 25 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2013 τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Καλώντας στα τηλέφωνα 210-6966100 (Αττική) και 2310-459660 (Θεσσαλονίκη), oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη ΔΩΡΕΑΝ εξέταση.
Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των εθνικών προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου σε πολλές αναπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον 3ο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια
και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.
 Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό η πρόληψη αποτελεί για άλλη μια φορά τον συντομότερο δρόμο υγείας. Όσοι λοιπόν απ’ τους συνδημότες μας θα είναι στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη το εν λόγω διάστημα, ας αξιοποιήσουν την δωρεάν αυτή δυνατότητα εξέτασης.»

 

Μοιράσου το άρθρο!