Αναστάσιμο πανηγύρι στη Λαγκάδα – Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων στο παρεκκλήσι της Αναστάσεως Χριστού
Με θρησκευτική κατάνυξη και σύμφωνα με την τοπική παράδοση θα πραγματοποιηθεί και φέτος το πανηγύρι στο παρεκκλήσι της Αναστάσεως Χριστού στη Λαγκάδα.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 19 Μαΐου στις 6:00 το απόγευμα με τον Πανηγυρικό Αναστάσιμο Εσπερινό, ενώ την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 7:30 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 6:00, με τον Εσπερινό της Αναλήψεως. Στο τέλος της ακολουθίας θα πραγματοποιηθεί λιτανεία, κατά την οποία θα μεταφερθεί το λάβαρο της Ανάστασης από το παρεκκλήσι στον κεντρικό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα γίνει η απόκρυψη και θα μοιραστεί το λουλούδι του επιταφίου στους πιστούς.
Το μικρό παρεκκλήσι της Αναστάσεως Χριστού, μέσα στο ανοιξιάτικο τοπίο της Λαγκάδας, ετοιμάζεται και φέτος να γεμίσει φως, προσευχή και κόσμο, σε ένα πανηγύρι που κρατά ζωντανό το νήμα της παράδοσης και της πίστης.