Κοινωνία

20/05/2015 - 07:38

Αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό τουρνουά μπάσκετ στη Μυτιλήνη

          Με επιτυχία και ενθαρρυντική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9/5/2015 το δεύτερο(2ο) αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό τουρνουά μπάσκετ 3χ3 στα κεντρικά λύκεια στο κέντρο της Μυτιλήνης. Πέρυσι την ίδια περίοδο θα θυμόμαστε πως ιδιαίτερα στη Μυτιλήνη το θέμα <<Χρυσή αυγή >> είχε πάρει ιδιαίτερες εκτάσεις καθώς μετά την αποτυχημένη όπως έχει αποδειχθεί σήμερα προσπάθεια των εθνικοφρόνων νοσταλγών του Χίτλερ να αποκτήσουν κοινωνικό έρεισμα και να ανοίξουν γραφεία στο κέντρο της πόλης έλαβαν μέρος πολυπληθείς πορείες και συγκεντρώσεις και το μήνυμα που έστειλαν ήταν ξεκάθαρο. Στη Λέσβο οι μίζεροι μισάνθρωποι της χρυσής αυγής είναι ανεπιθύμητοι. Ένα χρόνο μετά και αφού τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται στη φυλακή όλα δείχνουν πως μια μόδα ήλθε ,εντυπωσίασε και εξαφανίστηκε μαζί με τη ρατσιστική-φασιστική μπόχα που τη συνόδευε.

          Για εμάς όμως ,που δεν αρχίζει και δεν τελειώνει η ΄΄κοινωνική μας ευαισθησία΄΄ και το ενδιαφέρον για το κόσμο στα δελτία των οκτώ γνωρίζουμε πως ο φασιστικός και ρατσιστικός κίνδυνος είναι πάντα παρόν και όχι μόνο στα βαμμένα με αίμα μεταναστών/τριών μπλουζάκια των χρυσαυγιτών  αλλά και σε όλες τις  καθημερινές πρακτικές που εκφράζουν  την ξενοφοβία, την βία, τον αυταρχισμό ,την εξουσία, τον έλεγχο την απέχθεια σε ό,τι διαφορετικό, τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και εν τέλει σε ότι μας απομακρύνει από τη συλλογική κοινοτική ζωή και μας ωθεί στην απομόνωση ,στην ιδιώτευση και τον φόβο.

Για αυτούς τους λόγους θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δημόσιο χώρο και τη δημόσια ζωή, για να θυμίζουμε στους οραματιστές των στρατοπέδων συγκέντρωσης πως αποτελούν τους εκφραστές μιας από τις   μισητές  περιόδου που γνώρισε άνθρωπος  , αλλά και για να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κυνηγημένους και αδικημένους  αυτού του κόσμου.

              Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Ανοιχτές κοινωνικές δομές με ανθρώπινες συνθήκες για όλους και όλες

Αντιφασίστες/αντιφασίστριες

Μοιράσου το άρθρο!