Κοινωνία

22/10/2012 - 13:14

Απεργία στη Κοινωφελή Εργασία - Ξεσηκώνονται οι εργαζόμενοι

Απεργία στη Κοινωφελή Εργασία - Ξεσηκώνονται οι εργαζόμενοι

yle="text-align: justify; ">ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

 
Το ότι είμαστε απλήρωτοι για τους μήνες του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, δεν οφείλονται ,γενικά και αόριστα, στο που βρίσκεται ο φάκελος με τις υπογραφές μας. Την ευθύνη έχουν η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ηλιαχτίδα (εργοδότης), ο δήμος (συμπράττων φορέας) ,ο ΟΑΕΔ, το κράτος, η ευρωπαϊκή ένωση, και όσοι υποστηρίζουν την εργασία-λάστιχο. Όλοι αυτοί γνώριζαν από την αρχή ότι το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε βάρος μας. Παρόλ' αυτά συνέχισαν να μιλάνε για ''ευπρεπισμό του νησιού'' ενώ αρκετοί από μας δουλεύουμε χωρίς γάντια και με λιωμένα εργαλεία. Όσο για το αν ξέραμε τι υπογράφαμε στη σύμβαση είναι δικό μας θέμα. Την ανεργία δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Όσοι προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες είναι ακάλυπτοι. Με αφορμή την κινητοποίηση και πορεία από το δημοτικό θέατρο, στην αποκεντρωμένη διοίκηση και στο δημαρχείο την Πέμπτη(Γενική Απεργία) καθώς και την απεργία μας την Παρασκευή θέλουμε να πούμε δυο πράγματα. Ξέρουμε όταν τελειώσουμε τη δουλειά (οι περισσότερες πεντάμηνες συμβάσεις λήγουν μέσα στο Νοέμβρη) ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εργοδοτικοί και πολιτικοί φορείς της Μυτιλήνης και της Αθήνας '' ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ''. Ξέρουμε επίσης ότι τα λεφτά που δουλέψαμε δεν είναι στα χέρια μας, γιατί με αυτά το κράτος καλύπτει τρύπες που το ίδιο δημιούργησε.
Την Παρασκευή το πρωί στο δήμο (στοά), περίπου εκατόν πενήντα εργαζόμενοι απεργούσαμε περιμένοντας να μάθουμε πότε θα πληρωθούμε. Αφού πέρασαν ώρες, μάθαμε έπειτα από τη συνάντηση της ''συντονιστικής επιτροπής αγώνα'' με το δήμαρχο λέσβου και τη διευθύντρια της Ηλιαχτίδας, ότι θα πληρωθούμε μέσα στο Νοέμβρη (2η δόση) και μέσα στο Γενάρη (3η δόση) τα υπόλοιπα χρήματα. Αποτέλεσμα μηδέν δηλαδή, αφού το Νοέμβρη λήγει η σύμβασή μας. Θεωρώντας ότι η ''συντονιστική επιτροπή αγώνα'' δεν εκπροσώπησε την επιθυμία, όσων απεργήσαμε, για συνέχιση των κινητοποιήσεων και έχοντας σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, 
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 8:00 ΣΤΟ ΔΗΜΟ (ΣΤΟΑ) ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ.
 
 

Όσοι δεν απήργησαν επειδή εκβιάζονται ή φοβούνται πως θα χάσουν τα μεροκάματα, να ξέρουν ότι απεργήσαμε αρκετοί και ότι μόνοι μας μπορούμε να εγγυηθούμε τα μεροκάματά μας. Καλούμε επίσης κάθε σωματείο που καταλαβαίνει τα προβλήματα μας να πάρει ξεκάθαρη θέση υποστήριξης μας με τη φυσική του παρουσία. Τα ευχολόγια δε μας χρειάζονται.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

 

up date  ανακοίνωση από Συντονιστική Επιτροπή

Διαψεύδουν... την ΑΠΕΡΓΙΑ!!!


 

Αντιδράσεις Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στους Υπουργούς Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση και Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, με κοινοποίηση στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και στους Βουλευτές Νομού Λέσβου, κ. Παύλο Βογιατζή, Γιάννη Ζερδελή και Νίκο Σηφουνάκη.
Ο Δήμαρχος Λέσβου αναφέρει: 
Οι προσληφθέντες, διαμαρτύρονται γιατί μέχρι σήμερα, ενώ έχουν εργασθεί, περίπου τέσσερις μήνες, έχουν πληρωθεί μόνο για ενάμιση μήνα και οι ανάγκες αυτών και των οικογενειών τους, όπως είναι ευνόητο, στους διανυόμενους καιρούς σκληρής οικονομικής δοκιμασίας της χώρας, είναι αβάσταχτες.
Εκ καθήκοντος, και έχοντας και προσωπική γνώση προσώπων και πραγμάτων ως Δήμαρχος και συνηγορώντας απολύτως με το προβαλλόμενο δίκαιο αίτημα, σας το αποστέλλω, ζητώντας σας να πράξετε τα καθ’ υμάς, ενημερώνοντας μας για την εν συνεχεία ενημέρωση των ως άνω ενδιαφερομένων

Μοιράσου το άρθρο!