Κοινωνία

04/06/2019 - 16:47

Απίστευτο περιστατικό στην Μυτιλήνη...«δεν προλαβαίνω!» και σκοτώνω!

Πάτησε το τραυματισμένο κοράκι, χτύπησε το αδέσποτο σκυλί, παραλίγο να χτυπήσει μια κοπέλα και το κατοικίδιό της

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για ένα πρωτοφανές περιστατικό το οποίo σημειώθηκε στην οδό Μικράς Ασίας στην Μυτιλήνη (απέναντι από το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο) την Κυριακή 02 Ιουνίου 2019..

Φιλόζωη κάτοικος της περιοχής έβγαλε βόλτα το σκυλάκι της, και τους ακολουθούσε ένα από τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής που φροντίζει. Ξαφνικά αντιλήφθηκε πάνω στο δρόμο ένα τραυματισμένο κοράκι –αλλά το αντιλήφθηκε και το αδέσποτο σκυλάκι που όρμησε προς το τραυματισμένο πτηνό.

Η κοπέλα βγήκε στο δρόμο, κρατώντας στο ένα χέρι του λουρί του σκυλιού της και με το άλλο χέρι να προσπαθεί να απομακρύνει το αδέσποτο ζώο αλλά και να πιάσει το τραυματισμένο πτηνό που φτεροκόπαγε κατατρομαγμένο. Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, εμφανίστηκε στην κορυφή της κατηφόρας (κατεύθυνση από τα Δικαστήρια προς το λιμάνι της Μυτιλήνης) ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα κινούταν με μέτρια ταχύτητα.

Η κοπέλα είδε το αμάξι να συνεχίζει προς τα πάνω της και προφανώς φαντάστηκε ότι ο οδηγός θα σταματούσε ή έστω θα την απέφευγε, εφόσον είχε μπροστά του ένα άνθρωπο, δύο σκυλιά και ένα (τραυματισμένο) πτηνό. Αλλά το ΙΧ ΔΕΝ σταμάτησε! Πάτησε και αποτέλειωσε το τραυματισμένο κοράκι, χτύπησε (εκσφενδονίζοντάς το) το αδέσποτο σκυλί (το οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά), ενώ η κοπέλα και το δικό της κατοικίδιο γλύτωσαν επειδή τραβήχτηκαν την τελευταία στιγμή στο πλάι!


Στις φωνές της κοπέλας προς τον οδηγό «γιατί δεν σταμάτησες;», αυτός απάντησε απαθέστατα «δεν προλαβαίνω!», και συνέχισε την πορεία του σαν να μην συμβαίνει τίποτα!
Παρά την ταραχή της, η αυτόπτης μάρτυρας συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του ΙΧ και κατατέθηκε μήνυση στο ΑΤ Μυτιλήνης. Ο οδηγός του οχήματος εντοπίστηκε άμεσα και ομολόγησε την πράξη του, ισχυριζόμενος όμως ότι τα ζώα πετάχτηκαν μπροστά του και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. (Σημείωση: όπως δείχνει και η φωτογραφία το άτυχο τραυματισμένο κοράκι- βρισκόταν στη ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, σχεδόν στη διαχωριστική γραμμή των 2 ρευμάτων κυκλοφορίας)

Στην ερώτηση, «γιατί δεν σταμάτησε;», παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος και εξέφρασε την μεταμέλεια του.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης συγχαίρει την αυτόπτη μάρτυρα, που δεν δίστασε να καταγγείλει το περιστατικό, καθώς και την Τροχαία όσο και το ΑΤ Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκρισή τους. Σημειώνει επίσης ότι οι δικαιολογίες του τύπου «δεν πρόλαβα», «πετάχτηκε» και «δεν σκέφτηκα να σταματήσω» είναι τουλάχιστον αστείες. Τα ζώα (αδέσποτα, άγρια ή και δεσποζόμενα) με τα οποία μοιραζόμαστε τους δρόμους μας, έχουν τη νοημοσύνη ενός ανήλικου μικρού παιδιού -και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως οδηγοί! Είναι απάνθρωπη λογική και εγκληματική αδιαφορία το να ΜΗΝ προσέχεις και να ΜΗΝ σταματάς επειδή το πλάσμα που βρίσκεται μπροστά (ή κάτω!) από τις ρόδες σου δεν είναι δίποδο, αλλά έχει τέσσερα πόδια ή φτερά! Ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς, φιλόζωος ή μη, αν το πλάσμα που χτυπήθηκε ήταν το παιδί σου, πόσο άραγε θα σε ικανοποιούσαν οι δικαιολογίες «δεν πρόλαβα», «πετάχτηκε» και «δεν σκέφτηκα να σταματήσω»

Μοιράσου το άρθρο!