Κοινωνία

16/03/2015 - 16:14

Απίστευτο! Βόλτα με το σκύλο δεμένο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο ! Μυτιλήνη 2015

yle="text-align: justify;">Τι άλλο θα δούμε σ' αυτή την πόλη!  Συμπολίτης μας αποφασίζει να βγάλει βόλτα (;) το σκύλο του.  Όχι με τα πόδια αλλά με το Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Είχε λοιπόν την "έμπνευση" ο συγκεκριμένος "φιλόζωος" να δέσει το σκύλο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του. Και ο σκύλος να προσπαθεί να κάνει τη βόλτα (;) του δεμένος ....

Και ο "φιλόζωος" να κυκλοφορεί στους δρόμους της Μυτιλήνης  (κάτω από γήπεδο) άνετος, ελεύθερος και ωραίος !

Ο αριθμός της πινακίδας του Ι.Χ. αυτοκινήτου είναι στη διάθεση του Lesvosnews.net μετά από την επώνυμη καταγγελία αναγνώστη προς την ιστοσελίδα μας.

 

υp date Ανακοίνωση από την ΚΙΒΩΤΟ

To  πρωί της Δευτέρας 16/3/2015, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για μια ανάρτηση φωτογραφίας στο Facebook στην οποία απεικονιζόταν ΙΧ αυτοκίνητο να έχει δεμένο ένα σκυλί σε παραλιακό δρόμο της Μυτιλήνης. Επικοινωνήσαμε με τον χρήστη ο οποίος ανέβασε τη φωτογραφία ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το αυτοκίνητο «μετέφερε» με αυτό τον τρόπο το σκυλί για εκατοντάδες μέτρα, μέσα στην κίνηση των δρόμων της Μυτιλήνης. Όταν μάλιστα έκανε παρατήρηση στον οδηγό του ΙΧ, αυτός απάντησε: «το πάω λίγο παρακάτω»!

Δευτέρα μεσημέρι καταθέσαμε μήνυση εναντίον του οδηγού και ιδιοκτήτη του ΙΧ για παράβαση του άρθρου 16 του Ν.4039/2012 το οποίο απαγορεύει τη βάναυση μεταχείριση των ζώων. Ελπίζουμε ότι η καταδίκη τους με τουλάχιστον 1 χρόνο φυλάκιση και 35.000-45.000 ευρώ σε πρόστιμα (σύμφωνα με τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία σε περίπτωση κακοποίησης) θα βοηθήσει να «πάμε (σαν κοινωνία) λίγο παρακάτω» και να αφήσουμε πίσω μας συμπεριφορές που προσβάλουν τον πολιτισμό μας

 

 

Από τον Κ.Ε. ( μάλλον συγγενής ) του οδηγού της φωτογραφίας λάβαμε το παρακάτω  μήνυμα:

Για άλλη μια φορά διαπιστώνω ότι στην Ελλάδα η δημοσιογραφία στρεβλώνεται κατά τέτοιο τραγικό τρόπο ώστε να αναμεταδίδεται χωρίς έλεγχο και επαλήθευση οτιδήποτε θεωρείται ως πληροφορία. Θέλετε να κάνετε ρεπορτάζ; Προσπαθήστε να επαληθεύσετε την κάθε ανακρίβεια που σας στέλνει ο πρώτος τυχών που θέλησε να το παίξει δαιμόνιο λαγωνικό. Αν ,όπως προφανώς διαπιστώνω, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι τα clicks τότε καλό θα ήταν να το δηλώσετε δημοσίως ώστε να μην έχει κανείς υπόνοια ότι διαμοιράζεται έμπιστες πληροφορίες ως ειδήσεις. Πόσο μάλλον όταν δεν έχετε καν την αξιοπρέπεια να βάλετε μια δόση αμφιβολίας και επιφύλαξης αναφορικά με το κύρος της καταγγελίας μόνον αντ'αυτού προβαίνετε σε χαρακτηρισμούς που εκθέτουν την ημιμάθεια σας. Προτείνω να κατέβει άμεσα η ανάρτηση σχετικά με το ''Απίστευτό!'' που ανακαλύψατε μετά από καταγγελία ευσυνείδητου ''φιλόζωου'' και σας καλώ και εσάς και τον καταγγέλλοντα να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια και όχι από αναρτήσεις και καταγγελίες μέσω facebook, πως αυτός ο άνθρωπος το οποίο εσείς διασύρετε φροντίζει και ταΐζει επί καθημερινής βάσης, και κυριολεκτώ , τα αδέσποτα της πόλης. Λίγο μυαλό να είχατε, δεν μιλώ καν για δημοσιογραφικές γνώσεις θα μπορούσατε να δείτε ότι πρώτον το αυτοκίνητο δεν κινείται, δεύτερον να σας ενημερώσω ότι εκείνη την στιγμή ήταν σε εξέλιξη η κατεδάφιση της παλαιάς ΔΕΗ και ο σκύλος, ο οποίος είναι οικόσιτος βρίσκονταν μέσα στην κυκλοφορία και έπρεπε να απομακρυνθεί άμεσα. Ο σκύλος είχε φύγει από την αυλή στην οποία μένει και επειδή είναι ατίθασος μόλις τον εντόπισε ο οδηγός για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην λόγω πρωινής ώρας κυκλοφορία, τον έδεσε στο αμάξι για να τον κρατήσει μακριά από την κυκλοφορία και αμέσως μετά τον έβαλε μέσα στο αμάξι για να τον επιστρέψει εκεί όπου διαμένει. Σας παρακαλώ να κατέβει άμεσα η ανάρτηση ενώ επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματος μου.

 

ασχολιάστο......

Μοιράσου το άρθρο!