Κοινωνία

04/12/2013 - 13:16

Από 8 Ιανουαρίου η λύση για τα τραπεζοκαθίσματα - Απάντηση για το κόψιμο των δέντρων

Σ

ας διαβιβάζουμε την από 03/12/2013 Υπεύθυνη Δήλωση των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Προκυμαίας Μυτιλήνης με την οποία οι ιδιοκτήτες/ ενοικιαστές αυτών δεσμεύονται με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι την 8η Ιανουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και χωρίς άλλη όχληση θα προβούν σε μετατόπιση και απελευθέρωση της κάθε φύσεως κατασκευής, προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει πεζοδρόμιο πλάτους 1,70μ. έμπροσθεν των ως άνω καταστημάτων, τα οποία εκμισθώνει το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.


                                                                                                           Ο Πρόεδρος
                                                                                           της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου

                                                                                     


    Αναφορικά με την ανακοίνωση της οργάνωσης του κόμματος Οικολόγοι-Πράσινοι για την κοπή τριών (3) δέντρων (ακακίες) επί της προκυμαίας, η Λιμενική Επιτροπή Λέσβου επιθυμεί να γνωρίζουν οι πολίτες τα παρακάτω:

    1. Η δημιουργία πεζοδρομίου κατά μήκος των καταστημάτων εστίασης στο σημείο της προς τα ανατολικά πλευράς της προκυμαίας μετά τη συμφωνία που τελικά επιτεύχθηκε με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων κατά τα προβλεπόμενα στην μελέτη του Αρχιτέκτονα Μηχανικού κ. Νίκου Βερβενιώτη, καθιστούσε δυστυχώς αναπόφευκτη την κοπή των τριών (3) αυτών δέντρων αφού δεν υπήρχε καμία τεχνική δυνατότητα παράκαμψης. Η κοπή τους έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου που χορήγησε τη σχετική άδεια.

    2. Τα δύο (2) από τα τρία(3) αυτά δέντρα διαπιστώθηκε ότι ήταν σάπια και ήταν θέμα χρόνου η κατάπτωσή τους με απρόβλεπτους κινδύνους για την ασφάλεια των θαμώνων των καταστημάτων που βρισκόταν καθημερινά κάτω από αυτά, αφού ατυχώς αποτελούσαν «αισθητικό» στοιχείο των εν λόγω καταστημάτων με «περιτύλιγμα» από μουσαμάδες, πλαστικά, ξύλα από πέργκολες καθώς και ηλεκτρικά καλώδια και φωτιστικά σώματα από το έδαφος και σε ύψος 3 μέτρων, χωρίς κατά τον τρόπο αυτό να αντιλαμβάνεται ο πεζός την παρουσία δέντρων.

    3. Η Λιμενική Επιτροπή Λέσβου προσυπογράφει την ευαισθησία της παραπάνω οικολογικής οργάνωσης και των ανθρώπων που τη συγκροτούν και προς τούτο τους καλεί σε άμεση παραλαβή δέκα (10) δέντρων από τα Γραφεία του Λιμενικού Ταμείου σε αντικατάσταση των τριών (3) που κατ’ ανάγκη θυσιάστηκαν, μη υπάρχουσας εναλλακτικής λύσης. Η φύτευση προτείνεται να γίνει από τα μέλη της ίδιας οικολογικής οργάνωσης σε σημεία της Προκυμαίας, του Εμπορικού και του Επιβατηγού λιμένα που θα τους υποδειχθούν, τη δε φροντίδα αυτών αναλαμβάνει η υπηρεσία μας.

    Με την ευκαιρία προς την ίδια οργάνωση εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τη στήριξη της προσπάθειας που έχει αναληφθεί για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του πλέον πολυσύχναστου σημείου που είναι η προκυμαία της πόλης μας.

 

   Ο Πρόεδρος

                                                                   της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου

                                                                        ΚΟΡΔΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

 

Μοιράσου το άρθρο!