Κοινωνία

19/03/2019 - 05:59

Από το Χόλιγουντ στη Λέσβο - Στο πλευρό των προσφύγων η Κέιτι Χολμς

Να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις σκληρές συνθήκες επιβίωσης των προσφύγων στη Λέσβο αλλά και να προσφέρει με τον τρόπο της επιχείρησε η διάσημη ηθοποιός Κέιτ Χολμς.

Η πρώην σύζυγος του Τομ Κρουζ μάλιστα, πήρε μαζί της και την κόρη της, Σούρι, στην προσπάθεια της να μεταδώσει μήνυμα αλληλεγγύης από το νησί. Στόχος της επίσης είναι να προσφέρει εθελοντική εργασία σε δομές προσφύγων, μέσω της οργάνωσης Artolution.

Αναλυτικά, η 40χρονη Αμερικανίδα βρέθηκε -συνοδεία στελεχών της οργάνωσης και χωρίς την κόρη της- σε δομή προσφύγων έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της να συναντηθεί με προσφυγόπουλα, γυναίκες και λοιπές ευάλωτες ομάδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας topontiki.gr , η Κέιτι Χολμς σχεδιάζει να γυρίσει ένα ολιγόλεπτο φιλμ όπου θα συνομιλεί με γυναίκες πρόσφυγες, αναδεικνύοντας την δύσκολη καθημερινότητάς τους.

Η επίσκεψη της ηθοποιού στο πρότυπο κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφτεί με την 13χρονη κόρη της Σούρι, καθώς στο χώρο φιλοξενούνται περισσότερα από 700 παιδιά και λειτουργούν οργανωμένες δομές εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.

Μοιράσου το άρθρο!