Κοινωνία

08/02/2023 - 07:47

Από την πλατεία Σαπφούς μέχρι την πόρτα του Δημαρχείου - Θα νικήσει η ζωή!

Συγκινητική και μαχητική συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Πλατεία Σαπφούς, με αφορμή το νέο ναυάγιο που έγινε χθεςτο πρωί ανοιχτά της Θερμής, όπου βρέθηκαν 3 νεκροί ενώ ακόμα αγνοούνται 11 ακόμα άνθρωποι. 

Στη συγκέντρωση καλούσαν επίσης ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ωκεανογραφίας του Παν/μίου Αιγαίου και η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου.   

Η συγκινητική και μαχητική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σαπφούς, με την διαπολιτισμική χορωδία Cantalaloun να ντύνουν μουσικά την συγκέντρωση.

 

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Παναγιώτης Κλαδίτης εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου, η Αμαλία Γκίκα εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας, η Κατερίνα Βλάμου εκ μέρους του Συλλόγου Προοδευτικών Μυτιλήνης, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιάννη Ζαφειρίου πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου. 

 

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσα από την αγορά της Μυτιλήνης, με τα συνθήματα να «ζεσταίνουν» την κρύα ατμόσφαιρα, ενώ μοιράζονταν η ανακοίνωση στους περαστικούς και στους καταστηματάρχες. 

Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Μυτιλήνης, όπου αναρτήθηκε πανό, διατρανώνοντας έτσι οι συγκεντρωμένοι, την αντίθεση τους με την Δημοτική Αρχή που επιμένει στην κλειστή δομή-φυλακή ψυχών στη Βάστρια. 

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής  των Κύτελη-Μαμάκου-Ζαφειρίου, που υλοποιούν τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ, χτίζοντας μία δομή-φυλακή στη Βάστρια και εγκλωβίζουν μετανάστες και πρόσφυγες στο νησί μας» τονίστηκε από το Εργατικό Κέντρο. 

Συμβολικά έγιναν και καταθέσεις στεφάνων στην πόρτα του Δημαρχείου.  

α

 

(επισυνάπτονται τα αρχεία με τις ομιλίες)

Μοιράσου το άρθρο!