Κοινωνία

17/10/2013 - 02:00

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για υποστύλωση κολυμβητηρίου Μυτιλήνης

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για υποστύλωση κολυμβητηρίου Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Την προσωρινή λύση της υποστύλωσης του κολυμβητηρίου Μυτιλήνης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ακολουθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την πρόσφατή  του συνεδρίαση, όπου συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα.

Σε μια κατάμεστη από αθλητές και παράγοντες των σωματείων κολύμβησης αίθουσα, τέθηκε για άλλη μια φορά το πρόβλημα του κολυμβητηρίου, με τους ανθρώπους του ναυταθλητισμού να “πιέζουν” και να ζητάνε να ανοίξει άμεσα ο χώρος προκειμένου να επιστρέψουν στις προπονήσεις τους.

Η λύση της υποστύλωσης ήταν τελικά και η μοναδική που θα μπορούσε να βρεθεί, αφού το ποσό σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την ολική αποκατάσταση ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ, χρήματα που την δεδομένη στιγμή δεν μπορούσαν να βρεθούν. Έτσι αναγκαστικά το Δημοτικό Συμβούλιο οδηγήθηκε στην απόφαση για υποστύλωση η οποία θα κοστίσει γύρω στις 170.000 ευρώ, χάρη στην οποία θα ανοίξει πολύ πιο γρήγορα το κολυμβητήριο (όχι πάντως νωρίτερα από τα τέλη της χρονιάς).

 
Δεν υπήρχε άλλη λύση

 Μπορεί το θέμα του κολυμβητηρίου να μην ήταν στην ημερήσια διάταξη, αλλά η αίθουσα συνεδριάσεων ήταν κατάμεστη από αθλητές και παράγοντες συλλόγων κολύμβησης, οι οποίοι ζήτησαν να παρθεί μια απόφαση από το Σώμα, ώστε να μπορέσει η αθλητική εγκατάσταση να ανοίξει ξανά άμεσα. Όπως είχαμε γράψει προ ημερών σε σχόλιό μας, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε δώσει ένα ποσό της τάξης των 570.000 ευρώ για την ολική αποκατάσταση του στατικού προβλήματος στο κολυμβητήριο, που παρά τις προσπάθειες των τεχνικών να μειωθεί μετά από παρότρυνση του Αντιδημάρχου Γιάννη Βατού, κατέβηκε ελάχιστα παραμένοντας πάνω από τις 500.000 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμος έχει στα ταμεία του μόλις 200.000€ διαθέσιμα για το κολυμβητήριο, συν άλλα 150.000 ευρώ που έχει υποσχεθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, έλειπε ένα ποσό γύρω στις 170.000-200.000 ακόμη που δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί από πουθενά, τουλάχιστον την δεδομένη στιγμή. Έτσι οδηγηθήκαμε στην εναλλακτική λύση της υποστύλωσης για την οποία απαιτούνται 170.000 ευρώ που υπάρχουν ήδη, ενώ με τον τρόπο αυτό μπορεί το κολυμβητήριο να ανοίξει πολύ νωρίτερα. Με βάση το παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να γίνει η υποστύλωση, που έστω και προσωρινά θα λύσει το πρόβλημα.

 
Πότε θα ανοίξει


 Ακόμη και μετά την προχθεσινή απόφαση πάντως, δεν σημαίνει ότι το κολυμβητήριο μπορεί να ανοίξει άμεσα. Και αυτό γιατί απαιτούνται μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες θα πάνε πίσω τις εργασίες. Πέρα από την μελέτη της υποστύλωσης, απαιτούνται άδειες από την ΕΑΣΛ και την Λιμενική Επιτροπή για τις εργασίες, ενώ και ο διαγωνισμός που θα γίνει είναι ιδιαίτερα χρονοβόρος καθώς θα πρέπει να υπάρχει περιθώριο για ενστάσεις κτλ., ό,τι δηλαδή ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν όλα πάνε καλά τα διαδικαστικά θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και οι εργασίες για την υποστύλωση θα έχουν τελειώσει μέσα στον Γενάρη του 2014. Μιλώντας για το θέμα ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Βατός, δήλωσε: «Δεν είχαμε άλλη επιλογή από αυτή της υποστύλωσης, αφού το ποσό της Τεχνικής Υπηρεσίας για την ολική αποκατάσταση ήταν μεγάλο και δεν μπορούσαμε να το καλύψουμε. Με την υποστύλωση θα δοθεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα για ενάμιση χρόνο και από εκεί και πέρα η επόμενη Δημοτική Αρχή θα δει τι θα κάνει. Όσο για το πότε θα ανοίξει το κολυμβητήριο αυτό δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι ήδη από χτες που ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. και πήραμε την απόφαση, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες και θα κάνουμε όσο πιο γρήγορα, αλλά πάντα νόμιμα, για να μπορέσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στην πισίνα».

 

Πηγή: www.nealesvou.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!