Κοινωνία

24/11/2021 - 10:48

Απόγνωση! Η Εθνική Τράπεζα μπλόκαρε τα χρήματα της μικρής Αθανασίας

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΛΟΓΟ ΤΡΑΠΕΖΗΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ

 

Ο λόγος για την οικογένεια της 14 ετών Αθανασίας, κατοίκων Ελάτειας Θεσσαλονίκης, που διαγνώστηκε με μελανοκυτταρικό όγκο στο πίσω μέρος του δεξιού ματιού.

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με το μπαμπά της μικρής μας ενημέρωσε πως η μεταφορά για το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ESSEN της Γερμανίας έγινε στις 18 Οκτωβρίου ενώ η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 25 Οκτωβρίου όπου και αφαιρέθηκαν 6 ογκίδια. Από εκείνη την ημέρα γίνονται συνεχής εξετάσεις έως τις 29 Νοεμβρίου που θα ξεκινήσει θεραπεία με ακτινοβολίες.

Και ενώ τα νέα για την υγεία της είναι καλά και οι γονείς της ξεκίνησαν τη διαδικασία πληρωμών, όπως επιβάλλεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν αδιαπέραστο τείχος.

Οι λογαριασμοί όπου έγιναν οι καταθέσεις από τους ανθρώπους που θέλησαν να βοηθήσουν είναι προσωπικοί και ΟΧΙ φιλανθρωπικοί ..

Ο πατερας της μικρής επικοινωνονοντας  με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος του ειπαν οτι ΔΕΝ μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα... 

Θλίψη, Απόγνωση, Απελπισία και Θυμός είναι τα συναισθήματα που κατακλύζουν εμάς και πάνω απ'όλα την οικογένειά της για το αδιανόητο " σύστημα " της Τράπεζας που επιτρέπει να κλειδώσουν τα χρήματα που είναι η σωτηρία της μικρής Αθανασίας.

Η προϋπόθεση για να δωθούν  τα χρήματα που τους ανήκουν είναι να προσάψουν τις αποδείξεις εξόδων που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα κάτι που φυσικά είναι αδύνατο για το λόγο, όπως όλοι γνωρίζουμε, πως για να δωθούν αποδείξεις θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι πληρωμές.

Ο Αγώνας για αυτό το μικρό κορίτσι που έχει γίνει από όλους μας έγινε επειδή δεν υπήρχαν τα χρήματα για τη μεταφορά, επέμβαση και θεραπεία οπότε το ποσό που έχουν θελήσει να "κλειδώσουν"  είναι το μέσο σωτηρίας της.

Είναι αδιανόητο το πως το "Σύστημα" αυτής της Τράπεζας είναι ικανό να καθορίσει τη Ζωή ενός παιδιού και το πόσο ασυγκίνητο μπορεί να είναι αυτό το σύστημα αντιμέτωπο σε κάτι τόσο σοβαρό.

Ζητάμε λοιπόν από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δημοσιοποιήσουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένεια και παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους να πράξουν το σωστό ώστε να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματά τους αυτοί οι άνθρωποι και να πραγματοποιήσουν τις πληρωμές.

Με συγκίνηση σας μεταφέρουμε τα λόγια του μπαμπά της που όλον αυτόν το καιρό με αξιοπρέπεια ζητάει τη βοήθεια όλων μας. Αυτό που μας είπε είναι πως ακόμη και αν πληρώνοντας τα έξοδα της θεραπείας περισσέψει και 1 ευρώ θα το δώσει σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας με τη κόρη του.

Δεν ξεχνάμε τη περίπτωση του μικρού Παναγιωτάκη από τη Γέρα όπου αντιμετώπισαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανένα ΣΥΣΤΗΜΑ να κρατάει στα χέρια του τις Ζωές των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα Υγείας.

ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ " Η ΕΛΠΙΣ "

Λουτροπόλεως Θερμής

 

Μοιράσου το άρθρο!