Κοινωνία

13/11/2012 - 12:56

Απογραφή συνταξιούχων στον ΟΑΕΕ

Απογραφή  συνταξιούχων στον ΟΑΕΕ

Ξεκινά σήμερα και λήγει στο τέλος του έτους η απογραφή όλων των συνταξιούχων, ενώ 3.000 άτομα που δεν έχουν δηλώσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ θα χάσουν τη σύνταξή τους αν δεν προσκομίσουν τα απαιτούμενα στοιχεία μέχρι τις 19 του μήνα. Συγκεκριμένα προβλέπονται:
Διορία μίας εβδομάδας έχουν όσοι ασφαλισμένοι δεν έχουν δηλώσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ (ασφαλιστικό μητρώο) για να «περάσουν» από τα γραφεία του ΟΑΕΕ. Σε ανακοίνωσή του το Ταμείο ενημερώνει τους συνταξιούχους πως «η έλλειψη ΑΜΚΑ και ΑΦΜ διαπιστώνεται από το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα που αποστέλλεται και αφορά το 3ο τρίμηνο του έτους. Υποχρεωμένοι να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ είναι μόνο οι συνταξιούχοι για τους οποίους στα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, που τυπώνονται στο πάνω τμήμα του σημειώματος, δεν υπάρχει εγγεγραμμένος αριθμός. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη από τον Αύγουστο και ήδη υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα. Κατά την προσέλευσή τους στα γραφεία του ΟΑΕΕ οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν: το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ), οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου η απογραφή όλων των συνταξιούχων. Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:
-Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
-Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.
-Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
-Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

Στις περιπτώσεις που δεν θα απογραφούν οι συνταξιούχοι, το Ταμείο θα προχωρήσει στην αναστολή καταβολής της σύνταξής τους.

Μοιράσου το άρθρο!