Κοινωνία

29/01/2013 - 19:08

Αποκατάσταση υδροδότησης στο Πολιχνίτο

Αποκατάσταση υδροδότησης στο Πολιχνίτο

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, Αριστείδης Ταξείδης ασχολήθηκε επισταμένα με την αποκατάσταση της βλάβης του δικτύου ύδρευσης του Πολιχνίτου στην περιοχή «Μεγάλη Λίμνη» 1,5 χιλιόμετρο από τη δεξαμενή η οποία δέχεται τα νερά από 8 συλλεκτήρες. Η βλάβη είχε προκύψει από εκσκαφή σωλήνων, λόγω της θεομηνίας της 1ης Δεκεμβρίου 2013, που έπληξε την εν λόγω περιοχή. Η αποκατάσταση της βλάβης ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 και η αποκατάσταση της υδροδότησης έγινε την Παρασκευή, δεδομένου ότι το μήκος του δικτύου ύδρευσης μέχρι τον Πολιχνίτο, έχει μήκος 17 χιλιόμετρα. Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου 2013, οι καταρρακτώδεις βροχές κατέστρεψαν τμήμα του δικτύου ύδρευσης, που διέρχεται εγκάρσια την κοίτη του ποταμού «Λαγκάδα». Η βλάβη αποκαταστάθηκε χθες Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013.  
Προχθές Κυριακή και χθες Δευτέρα, ο κ. Ταξείδης μαζί με συνεργείο υπαλλήλων του Δήμου Λέσβου, επιμελήθηκε την αποκατάσταση τμήματος του δικτύου αποχέτευσης, που είχε παρασυρθεί από το χείμαρρο, στον Κάτω Σταυρό.

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι ο κ. Ταξείδης, αφού συναντήθηκε και συνεργάστηκε με τους οδηγούς και τον χειριστή των μηχανημάτων της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, επισκευάσθηκε ένα απορριμματοφόρο μάρκας NISSAN, που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, τοποθετήθηκαν αδαπάνως μεταχειρισμένα λάστιχα στον φορτωτή μάρκας VOLVO, που ήταν σε άριστη κατάσταση, αλλά παρέμεινε σε ακινησία επί σειρά ετών, λόγω φθοράς των ελαστικών του και ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της βατότητας σε αγροτικούς δρόμους των Βασιλικών και του Λισβορίου και έπεται συνέχεια.          

Μοιράσου το άρθρο!