Κοινωνία

28/09/2012 - 13:37

Απολογισμός δράσης κοινωφελούς εργασίας από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Απολογισμός δράσης κοινωφελούς εργασίας από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου

&n

bsp;

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ με το πρόγραμμα της πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας που εκτελεί υλοποίησε τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο τις παρακάτω δράσεις:
 
Καθαρισμός των οικισμών της περιοχής Μόλυβος, Πέτρα, Σκουτάρος, Βαφειός, Λεπέτυμνος, Σκαμνιά, Σκάλα Σκαμιάς κ.λ.π,  κεντρικών δρόμων και παραλιών όλης της ευρύτερης περιοχής.
Καθαρισμός των αλσυλλίων της περιοχής του Μολύβου και του Αη Γιάννη στο Βαφειό.
Καθημερινός καθαρισμός όλων των σημείων με ιδιαίτερο τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον (πλαζ ευρύτερης περιοχής, Κάστρο, τουριστικό γραφείο, πινακοθήκη κλπ).
Ανάπλαση, καθαρισμό  και επισκευή του γηπέδου του Μολύβου και ανακαίνιση των αποδυτηρίων του και καθαρισμός αθλητικών χώρων και παιδικών χαρών της περιοχής.
Καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου αλλά και αιθουσών των σχολικών μονάδων της περιοχής ( Γυμνάσιο Πέτρας, Λύκειο Πέτρας, Δημοτικό Πέτρας, Παιδικό Σταθμό Πέτρας, Δημοτικό Μολύβου, Δημοτικό Σκουτάρου, Δημοτικό Σκαμιάς,  Νηπιαγωγείο Μολύβου, Νηπιαγωγείο Λεπετύμνου κ.λ.π. καθώς και σε βαψίματα σε πολλές από αυτές τις σχολικές μονάδες.
Ανακαίνιση (συντήρηση & βάψιμο) της παιδικής χαράς και του γύρω περιβάλλοντος χώρου στην πλατεία Λευκονοίκου στον Μόλυβο.
Συνέχιση της καθημερινής λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Μήθυμνας με την απασχόληση δύο ατόμων από το πρόγραμμα.
Παρεμβάσεις με βαψίματα εντός του οικισμού του Μολύβου ( κάγκελα, φωτιστικά δρόμων, παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων, πινακίδες κ.λ.π). και σε μικροεπισκευές σε καλντερίμια, ταμπέλες κ.λ.π. 
Στον καθαρισμό όλων των μικρών διαδρομών ( αγροτικών δρόμων) του κάμπου του Μολύβου και περιμετρικά της Πέτρας.
 
      Ειδική ομάδα ατόμων που εργάζονται στο πρόγραμμα συμμετέχει στην αντιπυρική προστασία όλης της ευρύτερης περιοχής με καθαρισμούς και φύλαξη σημείων καθημερινά όλο το καλοκαίρι.
 
     Ο Φορέας Τουρισμού έχει ήδη εξοφλήσει και τους 50 εργαζόμενους που ξεκίνησαν και απασχολούνται στο πρόγραμμα για τους δύο πρώτους μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο) και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην διαδικασία με τα αρμόδια υπουργεία για παραληφθεί η δεύτερη δόση για τους υπόλοιπους μήνες του προγράμματος.

Μοιράσου το άρθρο!