Κοινωνία

22/02/2023 - 07:33

Αποστολή αγάπης από την Λέσβο για Τουρκία και Συρία (φωτο)

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 9 τόνων

για τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία & Συρία

από το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησε χθες την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία & Συρία, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ανακούφιση των πληγέντων.

Η ανθρωπιστική βοήθεια συνολικού όγκου 9 τόνων, περιλαμβάνει τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής, φαρμακευτικό υλικό και είδη ιματισμού (μη μεταχειρισμένα) και θα παραδοθεί στην Κεντρική Αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα προκειμένου να αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές σε Τουρκία & Συρία.  

εδ

Ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης & τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστούν θερμά όλους τους συμπολίτες μας για την συγκινητική προσφορά «δεμάτων αγάπης», ευχαριστούν επίσης τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, τις Τοπικές Κοινότητες & τις Κοινωνικές Δομές των Δήμων Μυτιλήνης & Δυτικής Λέσβου για την συνεργασία τους στη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας, την Κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σύλλογοι Φοιτητών, εργαζόμενοι, διδάσκοντες), τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, τους Δημόσιους Φορείς, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τα Σωματεία Εργαζομένων και κάθε άλλο τοπικό Φορέα που συμμετείχε στην δράση και απλόχερα προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, αλληλεγγύη & αγάπη για τους πληγέντες συνανθρώπους μας σε Τουρκία & Συρία.   

ε

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές του Τμήματος που συμμετείχαν στην δράση και ανέλαβαν την συλλογή, ταξινόμηση, συσκευασία και φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία «Μεταφορική Καλλονής» που ανέλαβε δωρεάν την μεταφορά του υλικού στην Αθήνα, καθώς και την εταιρεία «Attica Group» για την δωρεάν μεταφορά του φορτηγού οχήματος.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπληρώνει φέτος 146 χρόνια αδιάκοπης εθελοντικής δράσης & προσφοράς βοήθειας προς τον συνάνθρωπο. 

Μοιράσου το άρθρο!