|

Αποτροπιασμός στη Μυτιλήνη: Νεκρό γατάκι μέσα σε σακούλα

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
1'

Ένα σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη, στον συνοικισμό της οδού Αγήνορος, προκαλώντας αποτροπιασμό και θλίψη στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστριας στο Lesvosnews.net, ένα μικρό γατάκι βρέθηκε νεκρό μέσα σε σακούλα, έχοντας σύρμα τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του — ένα αποτρόπαιο εύρημα που μαρτυρά ότι το ζώο υπέστη βασανιστικό θάνατο.

gata

Η γυναίκα που εντόπισε το ζώο, συγκλονισμένη, έστειλε στη σελίδα μας φωτογραφία από το σημείο, επισημαίνοντας ότι «το αθώο αυτό πλάσμα υπέφερε και βρήκε τραγικό τέλος». Όπως αναφέρει, αποφάσισε να κοινοποιήσει το γεγονός για να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία και να σταλεί ένα σαφές μήνυμα: η σιωπή συντηρεί τη βαρβαρότητα.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα των κακοποιήσεων ζώων που εξακολουθούν να καταγράφονται στη Λέσβο, παρά τις αυστηρές ποινές που προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιες πράξεις. Ο Νόμος 4830/2021 χαρακτηρίζει την κακοποίηση ζώων κακούργημα, με ποινές που φτάνουν μέχρι και δέκα χρόνια κάθειρξης και χρηματικά πρόστιμα έως 50.000 ευρώ.

Η αναγνώστρια καλεί τους πολίτες να μην αδιαφορούν και να καταγγέλλουν άμεσα κάθε ανάλογο περιστατικό στις αρχές ή στην Αστυνομία. «Οφείλουμε να δείξουμε ευαισθησία και υπευθυνότητα απέναντι στα ζώα· δεν είναι αντικείμενα, είναι ψυχές», τονίζει στο μήνυμά της.

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις