Κοινωνία

20/08/2015 - 23:45

Άθλια εκμετάλλευση προσφύγων - "Καπέλο" 15 ευρώ σε κάθε εισιτήριο ! ! !

&n

dash; Από τους πρόσφυγες θα… βγάλει η κυβέρνηση το «ενοίκιο» του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος!

– Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων, εισιτήριο 60 ευρώ πλήρωσαν και τα παιδιά 
– Το εισιτήριό τους ανέφερε πως το πλοίο θα είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη 
60 ευρώ το εισιτήριο από Μυτιλήνη στο Ελευθέριος Βενιζέλος (αντί 45που κάνει συνήθως το εισιτήριο), μόνο Συριοι από τους οποίους άλλοι νομίζαν ότι θα πάνε Θεσσαλονίκη η Καβάλα και άλλοι Αθήνα
 
60 ευρώ το κεφάλι! Τόσο πλήρωσαν οι μετανάστες από την Κω, τη Λέρο, τη Μυτιλήνη και την Κάλυμνο που μπήκαν στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο είχε ναυλώσει η κυβέρνηση από την ΑΝΕΚ για να μεταφέρει (στη Θεσσαλονίκη αρχικά, στον Πειραιά τελικά) πρόσφυγες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά!
 
 
Η αποκάλυψη πως οι 2440 πρόσφυγες που έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στον Πειραιά πλήρωσαν εισιτήριο 60 ευρώ ο καθένας έγινε μόλις αποβιβάστηκαν στο λιμάνι. Έδειξαν στις κάμερες και τα εισιτήριά τους, τα οποία έγραφαν πως το δρομολόγιο ήταν Κως – Θεσσαλονίκη. Αλλά ενώ είχε ξεκινήσει το ταξίδι του Ελευθέριος Βενιζέλος, η κυβέρνηση συνειδητοποίησε πόσο κακή ήταν η ιδέα να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί στην Ειδομένη, που αποφάσισε να αλλάξει ρότα στο πλοίο και να το στείλει στον Πειραιά…
 
Το πρωί της Παρασκευής, αποβιβάστηκαν στον Πειραιά 2440 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους από τη Συρία. Το πλοίο ξεκίνησε από την Κω με 1308 πρόσφυγες και παρέλαβε 124 από την Κάλυμνο, 300 από τη Λέρο και 708 από τη Μυτιλήνη.
 
Η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την ΑΝΕΚ να νοικιάσει το Ελευθέριος Βενιζέλος (από κοινού το υπουργείο Μετανάστευσης και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) έναντι του ποσού των 500.000 ευρώ. Και φαίνεται πως αποφασίστηκε να… δώσουν κάτι για το «ενοίκιο» και οι ίδιοι οι πρόσφυγες.
 
newsit.gr

Μοιράσου το άρθρο!