Κοινωνία

12/07/2011 - 14:16

"ΑΒ ΒΑΣΙΛΌΠΟΥΛΟΣ" στη Μυτιλήνη πουλάει τα πάντα ... ακόμη και πεζοδρόμια!!!

Η Λέσβος ως γνωστόν είναι η κοινωνία της ανοχής. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει. Το σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  μπορεί και καταλαμβάνει πεζοδρόμια και δρόμους και... τίποτα δεν γίνεται. Τι κι αν έχουν γραφει τόσα πολλά σε εφημερίδες και έχουν ειπωθεί  σε Τηλεοράσεις ... τίποτα δεν γίνεται. Και δεν είναι θέμα ανικανότητας!  Είναι θέμα πολιτικής επιλογής!  Ο Δήμος Λέσβου ανέχεται οι πολίτες να γ@..... από τον "ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ".

Μας πουλάει και μας αγοράζει όπως θέλει ο ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ! Και εμείς  εκεί να καταθέτουμε τα λεφτά μας.

Διιάβαστε το σημερινό δημοσίευμα του Στρατή Μπαλάσκα  στο "ΕΜΠΡΟΣ" 

Το θέμα χιλιογραμμένο. Τόσο πολλές φορές, που αν μη τι άλλο αποδεικνύει το καθεστώς ανομίας που έχει δημιουργηθεί στο όνομα των κερδών ενός μεγάλου σούπερ μάρκετ όπως αυτό της εταιρείας «Βασιλόπουλος», με την ανοχή όμως όλων των κατά τα άλλα υπευθύνων, στην οδό Σμύρνης, στο ύψος της πλατείας των Υπεραστικών ΚΤΕΛ. Ένα καθεστώς που απλά συνήθισαν να υπομένουν κάθε πρωί οι Μυτιληνιοί. Να κουνούν το κεφάλι τους για το τι έχει καταφέρει να κάνει «με τη μαγκιά της» η μεγάλη εταιρεία (και τι οι ίδιοι ούτε να σκεφτούν δεν μπορούν ότι θα κάνουν) και να απομακρύνονται ψελλίζοντας «δεν υπάρχει κράτος». Λάθος. Κράτος υπάρχει…. Το κράτος του μεγαλομπακάλικου «Βασιλόπουλος»!!!

Και χθες, στις 10 το πρωί, στην οδό Σμύρνης η μια λωρίδα κυκλοφορίας ήταν πιασμένη από τα εμπορεύματα που είχαν εγκαταλειφθεί μέσα στο δρόμο έξω από το σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος». Δίπλα από τα εμπορεύματα, στη μέση της οδού Σμύρνης, παρκαρισμένο άλλο ένα αυτοκίνητο ενός προμηθευτή, όλα μαζί άφηναν μόλις και μετά βίας χώρο να περάσει την οδό Σμύρνης ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα, μια ουρά αυτοκινήτων ένας Θεός ξέρει μέχρι πού… Την ίδια στιγμή, ο χώρος στην πλατεία των ΚΤΕΛ, κατειλημμένος από μια υπερμεγέθη νταλίκα. Ξεφορτώνονταν προϊόντα που πήγαιναν και έρχονταν εντείνοντας ακόμα περισσότερο το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή, ενώ πίσω από την νταλίκα υπήρχε και το φορτηγό της εταιρείας, που μονίμως σταθμεύει εκεί έχοντας μετατραπεί σε κάτι σαν υπαίθρια αποθήκη. Εδώ ας σημειωθεί η πάγια άποψη του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος». Πάντα το πρόβλημα (το καθημερινό πρόβλημα) οφείλεται στο ότι άργησε το φορτηγό τροφοδοσίας. Αυτήν τη φορά, η άποψη μας μεταφέρθηκε από υπάλληλο του σούπερ μάρκετ που επόπτευε τη μεταφόρτωση των εμπορευμάτων, επανέλαβε τα περί καθυστερημένης άφιξης του φορτηγού και συνοδεύτηκε από χαρακτηρισμούς αλλά και μοντέρνες (πρωτοφανέρωτες αυτές) απόψεις για το ρόλο των δημοσιογράφων, που… «κατέστρεψαν την κοινωνία»! Ας είναι… Οι γείτονες, αλλά και μαρτυρίες πολιτών που σχεδόν καθημερινώς καταγγέλλουν τη δραματική κατάσταση που δημιουργεί στην περιοχή η τριτοκοσμική λειτουργία τού σούπερ μάρκετ, επιμένουν. Η τροφοδοσία του καταστήματος είναι μια καθημερινή διαδικασία ιδιαίτερα επιβαρυντική για την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από την Τροχαία Μυτιλήνης, αλλά απλά… επιβεβαιώνεται!

Περί της υπαίθριας αποθήκης! Να σημειώσουμε εδώ ότι και στο παρελθόν η πλευρά τού σούπερ μάρκετ, απαντώντας σε ερωτήματά μας σχετικά με την υπαίθρια αποθήκη και τις νταλίκες που ξεφορτώνουν εμπορεύματα μέρα - μεσημέρι, είχε υποστηρίξει πως αυτή είναι και η μόνη λύση, αφού… δεν υπάρχει κάποιος σχετικός χώρος στο εσωτερικό του καταστήματος. Από την άλλη μεριά, για τη δημιουργούμενη αθλιότητα σε βάρος των πολιτών, αλλά και της εικόνας της πόλης, ο και σήμερα αλλά και στο παρελθόν αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Απόστολος Πατέστος, είχε πει στο «Ε» πως «το χώρο αυτόν τον νοικιάζει ο Δήμος εδώ και χρόνια στο σούπερ μάρκετ, με αίτηση που υποβάλλεται κάθε χρόνο και εγκρίνεται. Αποφασίζει ανάλογα με τα αιτήματα το αν δημιουργεί πρόβλημα ή όχι, κ.λπ..». Εδώ ας σημειωθεί ότι η Πλατεία… Ανδρέα Παπανδρέου (έτσι λέγεται η πλατεία των ΚΤΕΛ) παραχωρείται στο «Βασιλόπουλο» έναντι 10 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Η τιμή του τετιμημένου, η αισθητική αξία της πόλης, η εικόνα της σαν πόλη τριτοκοσμική, η ταλαιπωρία των πολιτών, χρόνια τώρα κοστίζουν κατά τη δημοτική αρχή 10 χιλιάδες ευρώ ετησίως; Ούτε δηλαδή 1.000 ευρώ το μήνα; Και πόσο άραγε θα στοίχιζε στη μεγάλη αυτή εταιρεία η λειτουργία μιας αποθήκης; Εκτός πια κι αν μπορεί να πληρωθεί με λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα η μετατροπή της πλατείας μιας πόλης στο κέντρο της σε αποθήκη. Αν κάτι τέτοιο, λίγα μέτρα από το γραφείο του Δημάρχου του νησιού, από το γραφείο σας κ. Βουνάτσε, τιμά την πόλη αλλά και τη μεγάλη αυτή εταιρεία, που πεισματικά δημιουργεί πρόβλημα σε βάρος των πολιτών.

Μοιράσου το άρθρο!