Κοινωνία

12/05/2022 - 17:20

Βασιλική Χατζηβασιλέλλη, η μητέρα με τα 9 παιδιά! - Ξεχωριστή εκδήλωση από τον Ρ.Ο. Μυτιλήνης για την Ημέρα της Μητέρας

Εορτασμός Ημέρας της Μητέρας «ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ» 8 Μαΐου 2022

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 ο Ρ. Ο. Μυτιλήνης πραγματοποίησε μια σημαντική εκδήλωση για την Ημέρα της Μητέρας.
Οι ροταριανές της κοσμητείας προσέφεραν σε όλες τις κυρίες ένα γαρύφαλλο, με την είσοδό τους στην αίθουσα.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κουφέλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, η Αντιδήμαρχος Δήμητρα Αλεξανδρή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Ελευθέριος Παπαϊωάννου, έγκριτοι δημοσιογράφοι, από τα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των εφημερίδων του νησιού μας .


Πάνω από 80 ροταριανοί και φίλοι του Ομίλου ήταν παρόντες. Η εκδήλωση κύριο σκοπό είχε πέρα από την ενημέρωση για τον εορτασμό της ημέρας της Μητέρας, την τιμητική βράβευση δύο σπουδαίων κυριών, τόσο ως υποδειγματικών μητέρων όσο και για την προσφορά τους στο νησί μας με την δράση τους, τις κυρές Βάσω Χατζηβασιλέλλη και Φωτεινή Τιρπιντήρη.


Ο Γ. Γραμματέας Ευστράτιος Κοκκώνης ανέπεμψε την προσευχή και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Προσφώνησε ιδιαίτερα το Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των αρχών και ανάγνωσε επιστολές του Β ΄Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου, του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, και του Αντιδημάρχου Ευστρατίου Τζιμή που αδυνατούσαν να παραστούν, χαιρετίζοντας παράλληλα την εκδήλωση.


Ο Πρόεδρος του Ομίλου Σπύρος Καρδακάρης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και είπε λίγα λόγια για το Διεθνές Ρόταρυ, την δομή του και για τα προγράμματά του Ροταριανού Ιδρύματος. Ιδιαίτερα τόνισε το Polio Plus, για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, τα προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την νεολαία και τα πολλά προγράμματα στήριξης των νέων (υποτροφίες, ανταλλαγές, πρεσβευτικές υποτροφίες, σεμινάρια κ.λπ). Τέλος ενημέρωσε για το πρόγραμμα «Καθαρό νερό για όλους».


Αναφέρθηκε στα 70 χρόνια ζωής του ΡΟΜ και τη σπουδαία δράση του, τόσο στο παρελθόν, όσο και πρόσφατα, αναφέροντας τηλεγραφικά ελάχιστες, μα σημαντικές προσφορές στο νησί μας, Όπως ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο στην Κύπρο, προτομή Αργύρη Εφταλιώτη στη Μήθυμνα, δύο υπερηχογράφους και δύο καρδιοτοκογράφους στο μαιευτικό και ένα κρεβάτι-καρέκλα στη μονάδα Τεχνητού νεφρού, εξοπλισμό ειδικών σχολείων της Μυτιλήνης με χρηστικό και εποπτικό υλικό (υπολογιστές, projector, βιντεοκάμερα κλπ) ύψους 16500 € με τον Ρ.Ο. Woodhall Spa Μεγάλης Βρετανίας, υποτροφίες σε έναν ή δυο σπουδαστές ΑΕΙ τα τελευταία 45 χρόνια και προσφορά στο Δήμο Μυτιλήνης φορητού απινιδωτή. Τέλος αναφέρθηκε στην δράση των τελευταίων μηνών και την προσπάθεια διατήρησης του Ομίλου κατά την διάρκεια της πανδημίας. Έκδοση μηνιαίου ενημερωτικού δελτίου δράσης, χορήγηση δώρων τα Χριστούγεννα σε οικογένειες, βοηθήματα σε άτομα που είχαν άμεση ανάγκη, χορήγηση μιας υποτροφίας, εκδρομές σε χωριά, κ.α.


Ευχαρίστησε τον παρόντα δήμαρχο για την δωρεάν παραχώρηση στον Όμιλο γραφείου ιδιοκτησίας του δήμου για την στέγαση των 70 χρόνων αρχείου. Εκεί θα γίνονται τα Δ.Σ. και πιθανά στο μέλλον εκδηλώσεις, μια και ο περιβάλλον χώρος ενδείκνυται. Θερμά χειροκροτήματα κάλυψαν την ανακοίνωση αυτή.
Από το βήμα η κ. Άσπα Κοπανέλλη – Αβαγιανού, με πρόσκληση του προέδρου, απήγγειλε ποίημα για τη Μητέρα της αείμνηστης Μαρίας Αγιασσώτου – Λαμπρινού, αποσπώντας γενναίο χειροκρότημα.


Ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Μ. μίλησε για το πως καθιερώθηκε να γιορτάζεται η ημέρα της μητέρας την Δευτέρα Κυριακή του Μαΐου, με παράλληλη προβολή διαφανειών και μουσικών ακουσμάτων. Περιέγραψε τον αγώνα της 'Αννας Τζάρβις (Anna Jarvis) μέχρι την επίτευξη αυτού του σκοπού, αλλά έκανε και μια μικρή αναδρομή του εορτασμού από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.


Η μικρή Ηλέκτρα Νικόλλα – Καρδακάρη απήγγειλε το ποίημα του Γεράσιμου Μαρκορά «Μάνα» και καταχειροκροτήθηκε.


Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στο ακροατήριο εξαίροντας την πρωτοβουλία για τον εορτασμό της ημέρας της μάνας. Συνεχάρη τον όμιλο για την προσφορά του στον τόπο και αναφερόμενος στην προσφορά του απινιδωτή, είπε ότι θα τοποθετηθεί στην πλατείας Σαπφούς στο κέντρο της πόλης, μετά την ανάπλαση της. Επίσης τόνισε ότι η προσφορά του γραφείου στον Ρ.Ο.Μ. είναι η αναγνώριση της μέχρι τώρα προσφοράς αλλά και για την βεβαιότητά του, ότι ο Όμιλος θα συνεχίσει την σημαντική και ουσιαστική προσφορά του στην πόλη μας και το νησί μας.

δ

Ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος στον χαιρετισμό του εξήρε την πρωτοβουλία του Ρ.Ο.Μ. για την εκδήλωση αυτή, τονίζοντας ότι η μάνα ταυτίζεται με την προσφορά. Όλη η ζωή της μάνας είναι αγάπη και θυσία για τα παιδιά της και την οικογένεια. Εξήρε την αξία που έχει ο σεβασμός και η τιμή προς την μητέρα και την βράβευση των δύο σπουδαίων μητέρων που γίνεται σήμερα και πως η βράβευση αυτή έχει τον αντίκτυπό της σε όλες τις μητέρες.


Το λόγο έλαβε ο ρ. τ. Διοικητής της 2484 Π.Δ.Ρ. Νίκος Κουζινόγλου που με το χιούμορ που τον διακρίνει ιλάρυνε το ακροατήριο και παρουσίασε την τιμώμενη από τον Όμιλο κ. Βασιλική (Βάσω) Χατζηβασιλέλλη συζύγο Ιγνατίου, που είναι και προ-πρόεδρος του Ομίλου μας. Η εξαίρετη αυτή μητέρα ανέθρεψε ΕΝΝΕΑ παιδιά, με στοργή, αγάπη και αφοσίωση. Αποδείχτηκε υπόδειγμα μάνας και συζύγου. Τιμήθηκε με δίπλωμα και ειδική πλακέτα που της απένειμε ο Ρ.Ο.Μ. δια του τ. Δ/τη που αναφέρει:

9

Στη Βασιλική Χατζηβασιλέλλη σύζυγο Ιγνατίου για την απεριόριστη μητρική στοργή και αγάπη με την οποία ανέθρεψε τα εννέα παιδιά της και την αφοσίωση της στην οικογένεια.


Στη συνέχεια ο πρόεδρος παρουσίασε την τιμωμένη, κ. Φωτεινή Τιρπιντήρη σύζυγο Αντωνίου, με σύντομο βιογραφικό. Η κ. Τιρπιντήρη είναι άριστη μητέρα τριών παιδιών που είναι λαμπροί επιστήμονες και επιχειρηματίες, αλλά πέρα από τη μητρική αγάπη και αφοσίωση τιμάται και για την σπουδαία προσφορά της στο νησί μας, με την προώθηση των λεσβιακών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, ιδιαίτερα της ελιάς και του ελαιολάδου, μέσω του συλλόγου «Ελαίας Νήσος Λέσβος» που ίδρυσε και είναι πρόεδρος. Έχει επιδείξει αξιοζήλευτη δράση τόσο πανελλαδικά όσο και το εξωτερικό με σειρά εκδηλώσεων που μεταδόθηκαν διαδικτυακά, αλλά και με την έκδοση πολυτελούς δίγλωσσου λευκώματος με τίτλο «Η ελιά στη Λέσβο».


Της απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα και πλακέτα, από τον πρόεδρο του Ρ.Ο.Μ που αναφέρει:

φω

Στη ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΙΡΠΙΝΤΗΡΗ σύζυγο ΑΝΤΩΝΙΟΥ για την απεριόριστη μητρική στοργή και αγάπη στα παιδιά και την οικογένειά της. Επίσης για την ανεκτίμητη προσφορά στο νησί μας στον πολιτισμικό και οικονομικό τομέα με την προώθηση της ελιάς και του ελαιολάδου παγκοσμίως.


Η κ. Τιρπιντήρη έλαβε το λόγο και ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τον Ρ.Ο. Μυτιλήνης για την μεγάλη τιμή στο πρόσωπό της. Τόνισε την αγάπη της για το νησί μας και συνδύασε τη μητρότητα με την «Μάνα γη» που γεννά το ευλογημένο δέντρο της ελιάς, παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, φιλοξενίας, στέψης των νικητών και μας δίνει τον πολύτιμο καρπό της. Είπε λίγα λόγια για το Σύλλογο «Ελαίας Νήσος Λέσβος» και τις δραστηριότητες του. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Οδοιπορικό ταξίδι ελαιοτουρισμού των επαγγελματιών της Λέσβου στην Ισπανία, που έγινε πριν λίγες μέρες, με την συνεργασία του συλλόγου και του πρακτορείου seafari adventures Πλωμαρίου. Ανακοίνωσε τις προσεχείς εκδηλώσεις, το Παγκόσμιο φεστιβάλ – Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 23-24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022. Επίσης, ανέφερε ότι το Νοέμβριο θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος, «Η ελιά στη Λέσβο», στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟΣ».
Η κ. Τιρπιντήρη προσέφερε στον όμιλο ένα μοναδικό γλυπτό ελιάς, του πασίγνωστου γλύπτη Άγγελου Παναγιωτίδη. Επίσης προσέφερε στον Πρόεδρο και το Γ. Γραμματέα το λεύκωμα «Η ελιά στη Λέσβο» σε ανάμνηση της τιμητικής βραδιάς.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στη συνεχόμενη στο χώρο αίθουσα, που όλοι απήλαυσαν κουβεντιάζοντας το υπέροχο κρασί «Δάφνις και Χλόη» των Κτημάτων Οινοφόρου και το αναψυκτικό ή τσάι με τα εύγευστα καναπεδάκια και το κέικ σοκολάτας.


Θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Παντελή Πατερέλλη για τις άψογες εγκαταστάσεις, την μεγάλη τους προθυμία και την εξαιρετική ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το «ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ» είναι κόσμημα για την πόλη μας.

Μοιράσου το άρθρο!