Κοινωνία

23/04/2023 - 20:49

Βίντεο: Τίμησαν τον Αη Γιώργη στην πληγωμένη από φωτιά και από σεισμό Βρίσα.

Πληγωμένη μεν μετά από τον σεισμό του 2017 και την περσινή φωτιά η κοινότητα της Βρίσςας, όρθια όμως και δραστήρια με τους συλλόγους της και τους ανθρώπους της να προσπαθούν για τη συνοχή του χωριού τους παρά το γεγονός ότι μετά το σεισμό οι κάτοικοι έχουν μοιραστεί στα γύρω χωριά.

Σήμερα, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, ο ιππικός σύλλογος της Βρίσας διοργάνωσε όπως κάνει κάθε χρόνο τα τελευταία 30 χρόνια μεγάλο πανηγύρι στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην αγροτική περιοχή τέσσερα χιλιόμετρα από το χωριό, στα σημεία όπου είχαν πληγεί από την φωτιά το καλοκαίρι του 2022.

Το εκκλησάκι του Άη Γιώργη έμεινε αλώβητο αλλά ο περιβάλλον χώρος θα χρειαστεί πολύ καιρό για να αναγεννηθεί.

Το πρωί έγινε η λειτουργία , ενώ ξημερώματα μπήκαν και τα καζάνια στη φωτιά για να μαγειρευτεί το παραδοσιακό γιουβέτσι ΄. Μετά τη λειτουργία ο ιερέας ευλόγησε το φαγητό που μοιράστηκε στον κόσμο αλλά και τα άλογα με τους αναβάτες τους που κάθε χρόνο κάνουν αυτή τή τη διαδρομή στη χάρη του.

Με μεγαλύτερη αίγλη θυμούνται οι παλαιότεροι το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου, όταν συνεχιζόταν και μέσα στο χωριό, αλλά οι νέοι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τον ιππικό σύλλογο καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια το πανηγύρι να κρατηθεί ζωντανό και να το παραδώσουν και στις επόμενες γενιές.

 

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Κάμερα - μοντάζ: Κώστας Τσακηρίδης

Μοιράσου το άρθρο!