Κοινωνία

17/12/2021 - 17:06

Βραβείο ειρήνης στον Τούρκο πρόεδρο του "αδελφού " συλλόγου της Συνύπαρξης

Βραβείο Ειρήνης Νίκος Νικηφορίδης στον Μπουλέντ Τανίκ

Η ελληνική οργάνωση Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) αποφάσισε να απονείμει το Βραβείο Ειρήνης Νίκος Νικηφορίδης για το 2020 σε ένα Τούρκο ακτιβιστή της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον Μπουλέντ Τανίκ, πρόεδρο της Ένωσης για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο (Ege Baris).  Εξ αιτίας της πανδημίας, η τελετή απονομής έγινε φέτος στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αθήνα.

                Ο Μπουλέντ  Τανίκ τιμήθηκε με το συγκεκριμένο βραβείο γιατί εργάζεται διαρκώς, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια για την ειρήνη στο Αιγαίο, για τη φιλία των λαών της Ελλάδας και την Τουρκίας και την ειρηνική εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας.

                Η επίσκεψη στην Αθήνα  συνοδεύτηκε από πολλές συναντήσεις, αρχής γενομένης με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., και στη συνέχεια με τους δημάρχους Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη και Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο. Ο κύκλος των συναντήσεων ολοκληρώθηκε με τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

                Τα μέλη της Συνύπαρξης εκφράζουν  θερμά συγχαρητήρια στον  αγαπητό φίλο Μπουλέντ, πρόεδρο του "αδελφού " συλλόγου στην Τουρκία και εύχονται σύντομα να ξαναβρεθούμε στους δρόμους της προσπάθειας για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία.

 

Μοιράσου το άρθρο!