Κοινωνία

08/03/2023 - 10:00

up date Ακύρωση εκδήλωσης - 8 Μαρτίου αξίζει να κάνουμε ένα διαφορετικό περίπατο στην Μυτιλήνη....

up date

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μυτιλήνης, κα Δήμητρα Αλεξανδρή, ανακοινώνει την αναβολή της δράσης Συμβολικός Περίπατος Ευαισθητοποίησης, που είχε προγραμματιστεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας για αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, σε συνδιοργάνωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Μυτιλήνης, μαζί με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο, λόγω της 24ωρης απεργίας.

Εις ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, η σκέψη μας είναι δίπλα τους συνανθρώπους μας που θρηνούν και συμπαραστεκόμαστε στο κοινωνικό πένθος, τόσο ατομικά όσο και ως φορείς υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θα σας ενημερώσουμε για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Συμβολικού Περίπατου με νέα ανακοίνωση.

 

---------------

αρχική αναρτηση

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μυτιλήνης, κα Δήμητρα Αλεξανδρή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, σας προσκαλεί σε Συμβολικό Περίπατο Ευαισθητοποίησης, που συνδιοργανώνουν ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Μυτιλήνης, μαζί με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.

Σημείο συνάντησης είναι το Άγαλμα της Ελευθερίας στις 10:00π.μ. και τερματισμός στην Φυκιότρυπα. Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού για τα προγράμματα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα στελέχη των Δομών και των φορέων που θα συμμετάσχουν και θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού.

Η δράση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του νησιού μας και τους κοινωνικούς φορείς, που θέλουν με αυτό τον συμβολικό τρόπο να εκφράσουν την ανάγκη για διεκδίκηση ουσιαστικής ισότητας των φύλων και ισονομίας.

Στη δράση θα συμμετάσχουν οι εξής φορείς: το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του ΚΕΘΙ, το Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ, το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου και το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Βορείου Αιγαίου, ο Λεσβιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων ΗΩΣ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα Κέντρα Κοινότητας Δήμων Λέσβου, η ΜΚΟ IRC, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας και άλλοι φορείς και σύλλογοι.

 

Μοιράσου το άρθρο!