Κοινωνία

08/06/2013 - 08:04

Δείπνο στο Πάρκο του Αγίου Ευδόκιμου

Μετά τους αλλεπάλληλους εθελοντικούς καθαρισμούς που πραγματοποιήθηκαν στο πάρκο μας το μήνα Μάιο, ήταν ορατό πως η εικόνα αυτού  άλλαξε ουσιαστικά. Ένας τεράστιος όγκος μπαζών, κλαδιών, χόρτων και σκουπιδιών απομακρύνθηκαν σε διάφορες φάσεις, χάρη στην εθελοντική συμμετοχή απλών πολιτών-γειτόνων της περιοχής, οι οποίοι εργάστηκαν άοκνα σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Λέσβου. 
 
Δέκα πέντε μέρες μετά, εύκολα κανείς διαπιστώνει πως δύσκολο δεν είναι τελικά το να καθαρίσεις το πάρκο της γειτονιάς σου…
Δύσκολο είναι να το κρατήσεις καθαρό !
 
 Γι’ αυτό το λόγο, ας αναλογιστούμε όλοι μας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί στην προσπάθεια αυτή. Ας φροντίσουμε όλοι μας να το κρατήσουμε καθαρό από σκουπίδια και ακαθαρσίες. Αν αφιερώνουμε ο καθένας από εμάς τουλάχιστον μία μέρα το χρόνο για τον ευπρεπισμό αυτού… αν αδειάζουμε τα καλαθάκια, αν απομακρύνουμε τυχόν πεταμένα κλαδιά, σκουπίδια και μπάζα, αν καθαρίζουμε τις τοιχογραφίες, αν βερνικώνουμε τα παγκάκια, αν παροτρύνουμε καθημερινά  τους συμπολίτες μας που επισκέπτονται το πάρκο μας να φροντίζουν κι αυτοί να το διατηρούν στην κατάσταση που έχουν το ίδιο τους το σπίτι, αν αποθέτουμε τα ογκώδη σκουπίδια μας δίπλα από τους πράσινους κάδους σκουπιδιών του Δήμου, μόνον αφού έχουμε προηγουμένως επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου καλώντας το 2251-0-25555… τότε σίγουρα θα βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια βελτίωσης της ζωής μας. Σε καμία περίπτωση βέβαια δε θα θέλαμε να υποκαταστήσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες είναι υποχρεωμένες να υπηρετούν αυτές τις ευθύνες… όμως, σε μια περίοδο κρίσης, φαινομενικά οικονομικής αλλά πραγματικά κοινωνικής, η ανάληψη ευθύνης μεγαλύτερης από αυτή η οποία πραγματικά μας αναλογεί, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια εξόδου από αυτή την κρίση.
 Οι εθελοντικοί καθαρισμοί ολοκληρώθηκαν εδώ και πολλές μέρες… το μόνο που μένει πλέον, είναι να φροντίσουμε όλοι μας να περιφρουρήσουμε τα ευεργετικά για όλους μας αποτελέσματα αυτών.
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 στις 7:15 το απόγευμα έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Ευδόκιμου για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της οργάνωσης του «ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ», το οποίο θα γίνει αμέσως μόλις κλείσουν τα σχολεία εντός του  Σαββατοκύριακου (15-16 Ιουνίου). Όλοι οι κάτοικοι του Αγίου Ευδόκιμου είναι καλεσμένοι σε αυτή τη συνεύρεση, η οποία θα μας δώσει τη χαρά να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας. Τα ποτά και εδέσματα που θα σερβιριστούν, θα προσφερθούν από όλους όσους θα συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή… ευκαιρία να γευτούμε ο ένας τη σπεσιαλιτέ του άλλου. Για τις όποιες προτάσεις σας, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να   
επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα των γειτόνων σας
Δημήτρης: 6972-011121         Σπύρος: 6944-833336          Βαγγέλης: 6970-399313.
 

Μοιράσου το άρθρο!