Κοινωνία

31/12/2019 - 14:10

Δεκαοκτώ υποτροφίες από τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Πλωμαρίου

Μέσα σε πανευφρόσυνη εορταστική ατμόσφαιρα, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ Ιακώβου, εορταστική και απολογιστική εκδήλωση από τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Πλωμαρίου και η Κοπή της Βασιλόπιτας του Ιδρύματος στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου .

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας από τον Πρόεδρο των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης , Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβον με τη συμμετοχή του Δ.Σ και των μελών των Φ.Ι.Π και πλήθους κόσμου. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τα έργα αγάπης που επιτελούν τα Φ.Ι.Π., ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή και ευλογημένη χρονιά .

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τον Αντιπρόεδρο των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Πλωμαρίου κ. Μιχάλη Μαμάκο όλο το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Πλωμαρίου κατά την τελευταία διετία ξεκινώντας από τις 18 υποτροφίες που δίνουν μηνιαίως , βοηθώντας έτσι τους αριστούχους φοιτητές του Πλωμαρίου και των όμορων χωριών, την οικονομική βοήθεια που δίνουν κάθε μήνα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου που βοηθάει μηνιαίως 280 άπορες οικογένειες με τρόφιμα, την οικονομική βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έπαθαν ζημιές από τις κατολισθήσεις και έμειναν έξω από τα σπίτια τους, την βοήθεια που δίνουν στους ανασφάλιστους να αγοράσουν τα φάρμακα τους, την βοήθεια που προσέφεραν στους πολύτεκνους συγχωριανούς μας ώστε να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα από την ΔΕΗ, την καθημερινή σίτιση που κάνουν σε έξι άπορους συμπολίτες μας , και τα πάμπολλα ημερομίσθια που έδωσαν στους συγχωριανούς μας Πλωμαρίτες και των γύρω χωριών κατά το 2018 θέλοντας να βοηθήσουν στην ανεργία που προκλήθηκε από το χάσιμο του ελαιοκάρπου εσοδείας 2018-2019 και τελειώνοντας αναφέρθηκε στην οικονομική βοήθεια των σεισμόπληκτων ναών του Πλωμαρίου.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε εορταστικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από την χορωδία και το κατηχητικό του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Πλωμαρίου υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Μιχαήλ Τετώνη και της Στέλλας Μεταξή. Το εορταστικό κομμάτι έκλεισε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον πολιτιστικό φορέα Πλωμαρίου «Ακρίτες του Αιγαίου». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθους κόσμου, ιερείς και εκκλησιαστικά συμβούλια των ενοριών του Πλωμαρίου και των γύρω χωριών.

 

Μοιράσου το άρθρο!