Κοινωνία

18/02/2020 - 11:51

Δεν σκοτώθηκε βρέφος 6 μηνών από τη ρίψη χημικών στη Λέσβο

Μέσω μιας δημοσίευσης στην πλατφόρμα του Instagram κυκλοφόρησε η είδηση πως ένα βρέφος 6 μηνών έχασε τη ζωή του λόγω εκτεταμένης χρήσης χημικών από Έλληνες αστυνομικούς στα πρόσφατα επεισόδια έξω από το κέντρο φιλοξενίας Καρά Τεπέ.

Είδαμε την είδηση στο λογαριασμό afghanlink στο instagram καθώς και αναπαραγωγή του ποστ στο Facebook.

ε

Αληθεύει;

Ερωτηθείς για το εν λόγω περιστατικό ο διαχειριστής του λογαριασμού επικαλέστηκε ως πηγές αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι μάλιστα επιβεβαίωσαν το θάνατο του βρέφους. Παρά την προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με τους μάρτυρες δεν πήραμε ουδεμία απάντηση για το περιστατικό. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες έξω από το κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ όπου τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, περίπου 1500 αιτούντες άσυλο συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο κέντρο της Μυτιλήνης. Τα διακαιώματα των 2 φωτογραφιών ανήκουν στο AFP.

Όπως μας διαβεβαίωσε το γραφείο τύπου του υπουργείου δημοσίας τάξης και προστασίας του πολίτη καθώς και ο προϊστάμενος του γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου κ.Βερβέρης, δεν υφίσταται τέτοιο περιστατικό.

Τέλος, χρήστες στα σχόλια της υπ’ εξέταση δημοσίευσης δηλώνουν πως παρά τις εντάσεις ΔΕΝ υπήρξαν θύματα από τις συγκρούσεις.

 

Αρχικό κείμενο:این رویداد بسیار سخت و درد آور بود برای پناهجوی های جزیره لیسوس. اما کسی جان شان ا دست نداده پس لطفا قبل از انتشار مطالب بیشتر بررسی کنید

Μετάφραση: “Ήταν ένα πολύ οδυνηρό γεγονός για τους αιτούντες άσυλο στο νησί της Λέσβου. Αλλά κανείς δεν έχει πεθάνει, γι ‘αυτό ελέγξτε περισσότερα πριν δημοσιεύσετε

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως “ένα βρέφος έχασε τη ζωή του στα επεισόδια μεταξύ αιτούντων άσυλο και δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το Καρά Τεπέ”, είναι αναληθής.

 

Πηγη:

 

Στέλιος Πουρνής

https://www.ellinikahoaxes.gr/

Μοιράσου το άρθρο!