Κοινωνία

28/02/2013 - 18:21

Δεν βλέπουν «φως» οι απολυμένοι του «Γαληνός» στην Καλλονή - Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας

Δεν βλέπουν  «φως» οι απολυμένοι του «Γαληνός» στην Καλλονή -

Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο των πρώην εργαζομένων στο σούπερ μάρκετ «Γαληνός» στην Καλλονή, οι οποίοι παραμένουν σε επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της αλυσίδας στην περιοχή.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, προχώρησε σε λουκέτο πολλών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας χωρίς δουλειά δεκάδες υπαλλήλους της. Στην περίπτωση της Καλλονής, όπως είχε γράψει ο «Δημοκρατής », ο υπεύθυνος της εταιρείας τούς είχε προτείνει εκ περιτροπής εργασία, μία φορά την εβδομάδα στο κατάστημα της Γέρας.

Οι εργαζόμενοι δεν δέχθηκαν την προσφορά, η οποία όπως είναι φυσικό κρίθηκε ασύμφορη και με τη συνδρομή του δικηγόρου τους, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.
Σήμερα οι 17 εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ παραμένουν απλήρωτοι, αφού τους οφείλονται 3 μήνες δεδουλευμένα και από τότε που λειτουργούσε κανονικά το κατάστημα, ενώ δεν έχουν πάρει ακόμη το επίδομα του ΟΑΕΔ που δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Όπως σημειώνει η πρώην υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Σουρουλή, η κατάσταση για τους 17 εργαζόμενους είναι πάρα πολύ δύσκολη, αφού όλοι είναι οικογενειάρχες και οι περισσότεροι με άνεργους συζύγους.
«Το Μάρτιο θα καταθέσουμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να απαιτήσουμε από την εταιρεία τα δεδουλευμένα μας. Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε και το επίδομα της Επίσχεσης Εργασίας από τον ΟΑΕΔ, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο ποσό του επιδόματος ανεργίας. Δυστυχώς, η οικονομική κατάστασή μας είναι πολύ δύσκολη και το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν βλέπουμε στο άμεσο μέλλον κάποιο φως».

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
Όπως σημείωσε η Αν. Σουρουλή, πριν από ένα μήνα περίπου επικοινώνησε μαζί τους η προσωπάρχης της Αλυσίδας «Γαληνός», η οποία τους έκανε νέα πρόταση για εκ περιτροπής εργασία στο πλαίσιο της διαβούλευσης που οφείλει να πραγματοποιεί κάθε αρχή ημερολογιακού έτους.
«Η πρόταση αυτή τη φορά ήταν κάπως καλύτερη από την προηγούμενη, αν και πάλι κρίνεται ασύμφορη. Αυτή τη φορά μας πρότειναν 3 μέρες εκ περιτροπής εργασία στο κατάστημα της Γέρας, με εξάωρη απασχόληση. Τους ζητήσαμε να μας αποστείλουν την πρότασή τους γραπτά, όμως μέχρι σήμερα δεν το έχουν κάνει.
Εμείς, ως υπάλληλοι έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στην εταιρεία, η οποία μας φέρθηκε ύπουλα και προσπάθησε να μας εξωθήσει σε παραίτηση. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι δεχόμασταν την πρόταση, θα έπρεπε πρώτα να μας εξοφλήσει μέρος των δεδουλευμένων που μας οφείλει και φυσικά να μας εξασφαλίσει το γεγονός ότι θα πληρωνόμαστε τακτικά, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε τουλάχιστον στα έξοδα κίνησης και τα καύσιμα του αυτοκινήτου, αφού η Γέρα απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την Καλλονή, όπου ζούμε οι περισσότεροι από τους 17 εργαζόμενους».
Η πρώην υποδιευθύντρια του καταστήματος, δεν κρύβει ότι κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που ζουν η ίδια και οι συνάδελφοί της, έχουν αρχίσει δειλά - δειλά να αναζητούν δουλειά, για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.
«Οι περισσότεροι από εμάς ξεκίνησαν το κυνήγι του μεροκάματου, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Δυστυχώς, η δουλειά που γνωρίζουμε καλά να κάνουμε είναι του υπαλλήλου σε σούπερ μάρκετ. Σήμερα τα περισσότερα πολυκαταστήματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, ζητούν υπαλλήλους ηλικίας κάτω των 25 ετών, προφανώς για να έχουν και τις ανάλογες αποδοχές και έτσι παραμένουμε άνεργοι».



Μαρία Χατηγεωργίου / εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!