Κοινωνία

28/03/2021 - 12:59

Δευτέρα 29 Μαρτίου: ΟΛΗ η Λέσβος στους δρόμους - Είστε ανεπιθύμητοι στο νησί μας

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Αγώνα Λέσβου /// Δευτέρα  29 Μαρτίου, 12:00 το μεσημέρι ΟΛΟΙ μπροστά από το  κτίριο της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη 

Εκμεταλλεύτηκαν το ότι οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου έδειξαν φιλανθρωπία σε δοκιμαζόμενους πρόσφυγες από την Συρία. Εκμεταλλεύτηκαν την πίστη των νησιωτών στην συντεταγμένη πολιτεία και στην εκπροσώπηση τους από αυτή.

Αξιοποίησαν τις έρευνες που έδειχναν την ευαισθησία των Λέσβιων και των άλλων νησιωτών, ξέροντας ότι μόνο με την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας η επιχείρηση μπορεί να στηθεί.

Και αποφάσισαν, αυτοί οι ηγέτες του άπληστου διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας, να οδηγήσουν τις ροές παράνομης μετανάστευσης στα νησιά μας και να κάνουν διαλογή, σαν να είναι οι άνθρωποι εμπόρευμα, πάνω στα δικά μας χώματα.

Σκηνοθέτησαν διεθνείς συμφωνίες, εκβίασαν τοπικές αρχές, έταξαν πακτωλό χρημάτων και αξιοποίησαν πληρωμένους κονδυλοφόρους για να το πετύχουν αυτό. Δεν υπολόγισαν όμως σωστά.

Δεν κατάλαβαν ότι ποτέ δεν συναινέσαμε στην καταστροφή των νησιών μας.

Οι αποστειρωμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και των Αθηνών δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι οι ακρίτες είμαστε «ψημένοι στους πολέμους».

Δεν πήραν το μήνυμα πέρυσι στην Καράβα ότι στον τόπο μας κυρίαρχος είναι ο λαός. Και ήρθαν ξανά, αλαζόνες και υπερφίαλοι, να μας επιβάλλουν την ατζέντα τους. Να φτιάξουν υπερδομές φυλακές ψυχών.

Να δώσουν, με το νέο Σύμφωνο, δικαιώματα έρευνας και διάσωσης στις ελεγχόμενες από τους ίδιους ΜΚΟ. Οι ανθρωπιστές των Βρυξελλών έφτασαν στο σημείο να καταγγείλουν το Λιμενικό και τον διοικητή της Frontex.

Θέλουν να ανοίξουν την κάνουλα πάλι. Και αποφάσισαν, οι αλαζόνες και υπερφίαλοι ανθρωπιστές της γεμάτης τσέπης, να κάνουν παρέλαση αύριο στην Μυτιλήνη. Νομίζουν ότι οι Λέσβιοι θα καθόμαστε μαζί τους να βγάζουμε φωτογραφίες και θα τους ζητάμε αυτόγραφα.

Έρχονται λέει γιατί «η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να προετοιμαστείς για τον επόμενο χειμώνα».

Κύριοι δεν έχετε καταλάβει μάλλον καλά.

Είστε ανεπιθύμητοι στο νησί μας.

Εσείς και όλο το κύκλωμα σας.

Αύριο θα νιώσετε στο πετσί σας τι σημαίνει ακρίτας και νησιώτης.

Όλη η Λέσβος θα είναι στους δρόμους. Όλοι οι Μυτιληνιοί θα είναι στις επάλξεις.

Και θα σας περιμένουν.

 

Δευτέρα  29 Μαρτίου, 12:00 το μεσημέρι ΟΛΟΙ μπροστά από το  κτίριο της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη 

----

 

Μοιράσου το άρθρο!