Κοινωνία

09/06/2011 - 16:03

Διακοπές με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού μόνο εκτός του δήμου όπου κατοικεί ο δικαιούχος

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό. Φαίνεται όμως πως κάποιοι επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού στον τόπο τους! Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που περιορίζει τη δυνατότητα διακοπών, για κάποιους ευθύνεται και ο... Καλλικράτης, επειδή, όπως επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Γαληνός με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επειδή, τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού χορηγούνται με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθούν εκτός των ορίων του δήμου που διαβιεί ο δικαιούχος.

Προς απάντηση του βουλευτή της ΝΔ, το υπουργείο Εργασίας διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο της προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Βασιλικής Τσιμπίδα, η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα του βουλευτή καθώς με βάση τη σύμβαση Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού απαγορεύεται η χρήση του Δελτίου Κοινωνικού Τουρισμού σε τουριστικές μονάδες όταν η έδρα αυτών βρίσκεται στον τόπο κατοικίας του δικαιούχου, δηλαδή στον διευρυμένο δήμο.

Ο κ. Γαληνός αναφέρει ότι μέχρι πρόσφατα οι δικαιούχοι της Λέσβου και της Λήμνου μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού εντός του νησιού τους, κάνοντας διακοπές σε παραθεριστικά κέντρα που βρίσκονται εκτός των ορίων του δήμου στον οποίο κατοικούσαν και σημειώνει πως «αυτό ήταν πολλαπλώς χρήσιμο, γιατί οι δικαιούχοι δεν επιβαρύνονταν με τα υψηλά έξοδα μετακίνησης τους εκτός του νησιού τους, ενώ η τοπική τουριστική οικονομία του νησιού είχε επιπλέον έσοδα». Όμως μετά την έλευση του Καλλικράτη αυτό δεν είναι εφικτό γιατί όλη η Λέσβος έχει γίνει ένας δήμος, όπως έχει συμβεί και στη Λήμνο και σε άλλα νησιά.

Μοιράσου το άρθρο!