Κοινωνία

21/07/2015 - 18:16

Διαμαρτυρία 24 επαγγελματιών του Καρά Τεπέ για τα προβλήματα με τους μετανάστες

Ε

πιστολή διαμαρτυρίας από 24 επαγγελματίες στην περιοχή του Καρά Τεπέ Μυτιλήνης:

Κύριε δήμαρχε

Εδώ και αρκετό διάστημα με δική σας υποδειξη το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Καρά Τεπέ και όλη η γύρω περιοχή έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών. Μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση, αλλά ούτε διαμαρτυρία από εμάς τους καταστηματάρχες της περιοχής διότι θεωρούσαμε ότι δίνατε με την απόφασή σας αυτή μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα.

Απ’ ότι φαίνεται όμως το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» ισχύει κατά κόρον στην περίπτωση αυτή και έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα σε μια περιοχή που αναπτύσσεται συνεχώς και στην οποία έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα αξιόλογες επιχειρήσεις. Θα θέλαμε με την επιστολή μας αυτή να ζητήσουμε να επιληφθείτε του θέματος , με την άμεση μετεγκατάστασή τους, όχι μόνο γιατί απαγορεύεται από το Νόμο (ΓΠΣ Μυτιλήνης) και έγινε αυθαίρετα αλλά και για το λόγο ότι προσβάλλει την «υγιεινή» του νερού που χρησιμοποιείται στην περιοχή.

Είναι γνωστό ότι ο τρόπος χρήσης του νερού και του χώρου , δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υγιεινή και στην αισθητική της περιοχής. Θα σας πούμε μόνο , ότι τα νερά τρέχουν μέσα στο δρόμο και χρησιμοποιούνται για την προσωπική τους καθαριότητα. Μάλιστα η δεξαμενή νερού στον Καρά Τεπέ που καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, είναι ανοιχτή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος επιφυλασσόμεθα κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Μοιράσου το άρθρο!