Κοινωνία

22/03/2016 - 21:12

Διαμαρτυρία προσφύγων στη Μυτιλήνη για τη λειτουργία του hot spot της Μόριας ως κέντρου κράτησης

Δύο συνεχόμενες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν στο hot spot της Μυτιλήνης, στη Μόρια, από ομάδες προσφύγων, με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή τους.

Κατά την πρώτη διαμαρτυρία, οι πρόσφυγες κατέλαβαν για λίγα λεπτά την πύλη του κέντρου και φώναξαν συνθήματα στα αγγλικά για ελευθερία διεκδικώντας την άμεση αναχώρησή τους για την Αθήνα, ωστόσο διαλύθηκαν αμέσως μόλις παρατάχθηκαν μπροστά τους άνδρες μιας διμοιρίας ΜΑΤ. Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια και από άλλη ομάδα προσφύγων.

Όπως  αναφέρει το ΑΠΕ οι πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν για τη λειτουργία του hot spot στη Μόρια ως κέντρου κράτησης και ζητούν να καταγραφούν και να πιστοποιηθούν άμεσα και όχι να κρατούνται εκεί υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Ας σημειωθεί ότι στο hot spot στη Μόρια από εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, βρίσκονται σήμερα περίπου 1600 άτομα. Σε αυτούς  αναφέρει το cnn.gr περιλαμβάνονται και μεγάλη ομάδα Πακιστανών υπηκόοων, περίπου 400, οι οποίοι κρατούνται προκειμένου να μεταφερθούν σε προαναχωρησιακό κέντρο και στη συνέχεια να απελαθούν.

Δείτε βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!