Κοινωνία

24/03/2016 - 18:22

Διαμαρτυρία στη Μόρια -Ένταση και μια προσαγωγή (φωτογραφίες )

Ο

ι εθελοντές της Λέσβου συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Μόρια για να διαμαρτυρηθούν κατά της παραβίασης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της παραβίασης της συνθήκης της Γενεύης, μετά τις νέες αποφάσεις της ΕΕ.


 Στο κάλεσμά τους είχαν αναφέρει:
 
Οι υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης που δημιουργήθηκαν στο νησί ως απάντηση στην ανθρωπιστική κρίση κινδυνεύουν τώρα. Διαδηλώνουμε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να γνωστοποιήσουμε ότι είμαστε ακόμα εδώ, παρά τους νέους περιορισμούς που ποινικοποιούν τις ομάδες αλληλεγγύης και τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που βοηθούν τους πρόσφυγες.

Η πρώτη κινητοποίηση θα γίνει την Πέμπτη 24/03 στη Μόρια και στο λιμάνι, η δεύτερη το Σάββατο στο λιμάνι και στην πλατεία Σαπφούς.
Συγκέντρωση στην είσοδο του στρατοπέδου της Μόριας την ώρα που οι πρόσφυγες θα επιβιβάζονται στα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο λιμάνι.

Δυστυχώς όμως η διαμαρτυρία δεν έληξε με ιδανικό τρόπο.
Υπήρξε επίθεση  των ΜΑΤ στην πορεία έξω από το κέντρο κράτησης της Μόριας στη Μυτιλήνη. Ξύλο και βίαιη προσαγωγή ενός μέλους της δομής του Πλατάνου.

Οι αλληλέγγυοι αυτή η στιγμή είναι έξω από την Αστυνομική Δ/νση Λέσβου και ζητούν να αφεθεί ελεύθερο το μέλος της δομής του Πλάτανου.

 

 

up date διαβάστε εδώ  για την αιτία των επεισοδίων 
 

Μοιράσου το άρθρο!