Κοινωνία

04/04/2013 - 01:19

Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα: Πολιτικές Ελευθερίες, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ευρώπη

Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα:Πολιτικές Ελευθερίες, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ευρώπη

yle="text-align: justify;">Το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Νεότητας, του Ελεύθερου Χρόνου και του Αθλητισμού ( Ε.Κ.Ν.Ε.Χ.Α ), του Τμήματος Κοινωνιολογίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Statewatch - Παρατηρητήριο του Κράτους και των Πολιτικών Ελευθερίων στην Ευρώπη, διοργανώνουν Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: «Πολιτικές Ελευθερίες, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ευρώπη» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  10-04-2013 και ώρα 18.00 - 21.00 στην Αίθουσα Διαλέξεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

 
Κεντρικοί εισηγητές της Διεθνούς Επιστημονικής Ημερίδας είναι ο Tony Bunyan, Ιδρυτής του Statewatch - Παρατηρητήριο του Κράτους και των Πολιτικών Ελευθερίων στην Ευρώπη, η Ann Singleton, Πρόεδρος του Κέντρου για τη Μελέτη της Φτώχειας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, University of Bristol, η Αιμιλία Βουλβούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Fatih University, Istanbul, η Ανθή Παζιάνου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Δημοσιογράφος, Εφημερίδα των Συντακτών και η Σεβαστή Τρουμπέτα, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας. Τη συζήτηση συντονίζει ο Στράτος Γεωργούλας, Επίκουρος Καθηγητής, Διευθυντής ΕΚΝΕΧΑ. 
 
Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου.
 
Πρόγραμμα Διεθνούς Επιστημονικής Ημερίδας
«Πολιτικές Ελευθερίες, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ευρώπη»
Τετάρτη 10 Απριλίου, ώρα: 18.00-21.00,
Αίθουσα Διαλέξεων Γενικής Γραμματείας Αιγαίου  και Νησιωτικής  πολιτικής. 
 
18.00:  «How the EU and civil liberties works», Tony Bunyan, Statewatch.
18.20: «Ανθρωπισμός και βιομετρικοί έλεγχοι. Μια νομιμοποιημένη συνύπαρξη προστασίας και καταστολής», Σεβαστή Τρουμπέτα, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας. 
18.40: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Περιβάλλον στον ευρωπαϊκό νότο: Χαλκιδική 2013», Αιμιλία Βουλβούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Fatih
University, Istanbul.
19.00:  «EU immigration and asylum», Ann Singleton, Head of the Centre for the Study  of Poverty and Social Justice, School for Policy Studies, University of Bristol. 
19.20: «Διεκδικώντας ορατότητα, παραβιάζοντας τα όρια του Νόμου: η περίπτωση της  Κωνσταντίνας Κούνεβα», Ανθή Παζιάνου, Κοινωνική   Ανθρωπολόγος, 
Δημοσιογράφος, Εφημερίδα των Συντακτών. 
19.40:  «The emerging EU state», Tony Bunyan, Statewatch. 
20.00:  Συζήτηση.
 
Συντονισμός:  Στράτος Γεωργούλας, Επίκουρος Καθηγητής, Διευθυντής ΕΚΝΕΧΑ. 

Μοιράσου το άρθρο!