Κοινωνία

12/10/2018 - 18:16

Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας – Δράση Οργανισμού Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου με προβολή ταινίας και συγκέντρωση τροφίμων

Ο Οργανισμός «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, διοργανώνει και σας προσκαλεί την μέρα αυτή σε δράση ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της φτώχειας, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στις 18.00 .

Συγκεκριμένα, η αρμόδια Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, με αφορμή την δράση αυτή δήλωσε:

«Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα, όλα τα μάθαμε όλα τα γνωρίσαμε σε αυτά τα απάνθρωπα χρόνια των μνημονίων που περάσαμε ως Χώρα. Χωρίς αμφιβολία, η φτώχεια είναι ένας κοινωνικός αγώνας, τόσο όσων ζουν μέσα στο πρόβλημα, όσο και όλων εκείνων που «εργάζονται» για την εξάλειψή της. Η φτώχεια δεν μετριέται μόνο με νούμερα, καθώς οι συνάνθρωποί μας, που αντιμετωπίζουν την οικονομική δυσπραγία, κυριεύονται από αισθήματα ντροπής, ενοχής, στιγματισμού και έτσι οδηγούνται σε κοινωνική απομόνωση. Ως Δήμος προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να ανακουφίσουμε από τον θλίψη που η ανέχεια δημιουργεί με την δημιουργία και λειτουργία μιας σειρά δομών μας. Το πρόβλημα όμως παραμένει και κάθε μέρα που περνά αυξάνει τους φτωχούς τόσο στην Χώρα μας όσο και παγκόσμια.

Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν τα πλήρη ανθρώπινα δικαιώματά τους και να ζουν με αξιοπρέπεια.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, διοργανώνει δράση ευαισθητοποίησης/ενημέρωσης και προσφοράς. Ελπίζοντας πως ένα καλύτερο αύριο ξεκινά από την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, σας προσκαλούμε στην προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ παιδικής ταινίας Toy Story 3, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Η Είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Θεωρώντας πως μέσα από την τέχνη- του κινηματογράφου στην περίπτωση μας- διδάσκονται με τρόπο όμορφο τα παιδιά την προσφορά και την αλληλεγγύη, μηνύματα που απορρέουν από την ταινία, καλούμαι τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους να γεμίσουμε το Δημοτικό μας θέατρο και έμπρακτα να δώσουν το ζωντανό παράδειγμα: στελέχη των Κοινωνικών Δομών μας για την αντιμετώπιση της φτώχιας, και συγκεκριμένα του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών & Παιδιών, Κέντρου Κοινότητας, Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου – Οδοντιατρείου, Κοινωνικού Φροντιστηρίου, θα είναι εκεί να παραλάβουν τρόφιμα μακράς διάρκει
ας και σχολικά είδη, για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, θύματα της φτώχειας στον τόπο μας.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.yourmarket.gr, ώστε να δωρίσετε έτοιμα πακέτα τροφίμων, στηρίζοντας το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Επίσης, για την ενημέρωσή σας σχετικά με τις Κοινωνικές Δομές, τις δράσεις και τα έργα που υλοποιούνται, καθώς και για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα www.okpalesvos.gr.

Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος
Αναστασία Αντωνέλλη

Μοιράσου το άρθρο!