Κοινωνία

20/05/2013 - 14:20

Διεθνής Ημέρα των Μουσείων για το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης

Διεθνής Ημέρα των Μουσείων για το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης

Διεθνής μέρα των μουσείων το περασμένο Σαββάτο 18 Μαϊου και τα Λυκόπουλα μαζί με τους μαθητές Δημοτικού – λόγω εξετάσεων – Προσκόπους του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης πραγματοποίησαν μονοήμερη εκδρομή στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στην Αγία Παρασκευή.

Εκεί με αφορμή την έκθεση «Ο κόσμος των μουσείων: μια χιουμοριστική ματιά», το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την υποστήριξη του ΠΙΟΠ και τη συμμετοχή μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών του Εργαστηρίου Μουσειολογίας, είχε διοργανώσει εκπαιδευτικές ψυχαγωγικές δράσεις για μαθητές δημοτικού, με σκοπό την εξοικείωσή τους με το χώρο των μουσείων, αξιοποιώντας το μέσο της γελοιογραφίας.

Έτσι Λυκόπουλα και πρόσκοποι έζησαν «Μια μέρα στο μουσείο γεμάτη γέλιο και… γελοιογραφίες»!

Στους χώρους του Μουσείου στήθηκε ένα πρωτότυπο μωσαϊκό παράλληλων δράσεων που περιλάμβανε εργαστήρι γελοιογραφίας, παντομίμα, αποτύπωση tableau vivant, παιχνίδι δημιουργικής αφήγησης, παιχνίδι εξερεύνησης κ.ά.. Λυκόπουλα και πρόσκοποι έγιναν «ελαιοεξερευνητές», άπαιξαν το παιχνίδι της παντομίμας, αφηγήθηκαν γελιοιστορίες και φυσικά έφτιαξαν σκίτσα!

Μοιράσου το άρθρο!