Κοινωνία

07/12/2023 - 19:51

Δήμος Μυτιλήνης: έναρξη αιτήσεων στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΦΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΦΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΥΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»

 

     Ο Δήμος Μυτιλήνης έως ενταγμένος Δήμος στο Πρόγραμμα «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ» και η  Α/Δημαρχία  Κοινωνικής Πρόνοιας,   ενημερώνει τους τους  Δημότες του Δήμου  ότι έχει αρχίσει   η υποβολή  των ηλεκτρονικών αιτήσεων από υποψηφίους ωφελούμενους – γονείς βρεφών και  νήπιων, για  την ένταξη τους στο πρόγραμμα ¨Νταντάδες της γειτονιάς»

  Το πρόγραμμα εκτελείται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογενείας .

     Η εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων (γονείς)  γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα   ntantades.gov.gr  έως 30/09/2024 ή έως εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού του Προγράμματος. Για να εισέλθετε στην σελίδα,  απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι προσωπικοί κωδικοί του taxisnet . Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στην σελίδα καθώς και στην υπ’ αριθμ. 101569/20-11-2023 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς υποψήφιες/ους Ωφελούμενους .

     Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν γονείς παιδιών μητέρα ή πατέρας,  φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι, η κάθε πρόσωπο στο όποιο έχει ανατεθεί, με δικαστική απόφαση ή εισαγγελική διάταξη η αποκλειστική επιμέλεια βρέφους ή νήπιου, που εργάζονται είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, με οποιαδήποτε μορφή απασχόληση , συμπεριλαμβανόμενων και των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, με τρέχουσα οικογενειακή κατάσταση την ύπαρξη ανηλίκου τέκνου ηλικίας (2) μηνών έως (2) ετών και (6) μηνών. Είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Μυτιλήνης και έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα για το φορολογικό έτος 2022, το οποίο δεν υπερβαίνει το ποσό των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (24.000 ευρώ).

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο της ηλεκτρονικής αίτησης, οδηγίες και διευκρινίσεις επί των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και κάθε πρόσθετη πληροφορία,  οι υποψήφιοι ωφελούμενοι θα βρουν στην ηλεκτρονικοί διεύθυνση  της Δράσης ntantades.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΓΓΙΑΔ www.isitota.gr και στα τηλέφωνα 2103258080, 2103258090 ή  μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ntantades@yeka.gr

    

 

Η Α/Δήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας

Ανδριώτου Μυρσίνη

 

Μοιράσου το άρθρο!