Κοινωνία

23/08/2023 - 16:59

Δήμος Μυτιλήνης για παραβάσεις φιλοζωικής νομοθεσίας: Από τα 42.550 ευρώ πρόστιμα έχουν πληρωθεί τα 1.639 ευρώ!

Για μια ακόμη χρονιά, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ζήτησε να ενημερωθεί από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης για το ύψος των προστίμων που έχουν βεβαιωθεί και εισπραχθεί για παραβάσεις της φιλοζωικής νομοθεσίας από το 2022, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Μέσα στο προηγούμενο έτος, βεβαιώθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 31.800 ευρώ για διάφορες παραβάσεις. Πλέον, από το 2019, οπότε και διασπάστηκε ο ενιαίος Δήμος Λέσβου, μέχρι και το 2022, έχουν συνολικά βεβαιωθεί 42.550€ σε πρόστιμα αλλά έχουν εισπραχθεί μόνο 1.639€ (μόλις 3,9%).

Να υπενθυμίσουμε ότι ΟΛΟ το ποσό αυτών των προστίμων διατίθεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τις στειρώσεις και την εν γένει περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που ζουν στα όρια του Δήμου μας.

Παρότι το ποσοστό είσπραξης είναι εξαιρετικά χαμηλό, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτά τα πρόστιμα, άσχετα το τι γράφουν κατά καιρούς οι «παντογνώστες» του FB, ΔΕΝ σβήνονται ούτε «χάνονται». Και το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι. ΟΛΟ αυτό το ποσό αργά ή γρήγορα θα πληρωθεί, και μάλιστα προσαυξημένο με τους τόκους. Αποτελεί χρέος προς το Ελληνικό Δημόσιο, αποστέλλεται στην αρμόδια ΔΟΥ του οφειλέτη και δεν παραγράφεται!

Αν δεν το πληρώσεις, δεν μπορείς να πάρεις φορολογική ενημερότητα και έχεις πολλές επιπλέον φορολογικές περιπέτειες. Όπως ακριβώς ισχύει, δηλαδή, και για τις κλήσεις της Τροχαίας: το να σκίσεις το χαρτάκι της παράβασης που βρήκες στο παμπρίζ του αυτοκινήτου σου, δεν σημαίνει ότι «έσκισες» και το χρέος.

Μοιράσου το άρθρο!