Κοινωνία

24/01/2022 - 10:41

Δημοσκόπηση στη Λέσβο: 61,60% ΟΧΙ σε καμία δομή μεταναστών - προσφύγων

Ολοκληρώθηκε χτες τα μεσάνυχτα η διαδικτυακή δημοσκόπηση που πραγματοποίησε τις τελευταίες 7 ημέρες το Lesvospost με θέμα τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, καταγράφοντας τις απόψεις των πολιτών. 

Για πρώτη φορά σε μια δημοσκόπηση, τίθενται προς κρίση και σε ερώτημα και τα τέσσερα ενδεχόμενα που αφορούν τις δομές με το αποτέλεσμα να είναι ξεκάθαρο ως προς το τι θέλει ο Λεσβιακός λαός. 


 
Στην δημοσκόπηση ψήφισαν συνολικά 1.857 άτομα, αριθμός πολύ μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς πως συνήθως στις δημοσκοπήσεις ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι γύρω στους 1000-1300 άτομα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, για την εγκυρότητα της δημοσκόπησης, ότι κάθε χρήστης μπορούσε να ψηφίσει μια μόνο φορά από το κινητό ή τον υπολογιστή του, κάτι που αποκλείει σε μεγάλο βαθμό την μαζική ψήφο και την διαστρέβλωση του αποτελέσματος. 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω της έγκυρης διαδικτυακής εταιρείας δημοσκοπήσεων Crowdsignal. 

-Καμία δομή το 61.60%

Η ερώτηση αφορούσε την Λέσβο και ήταν τι επιθυμείτε να γίνει στο μεταναστευτικό. 

Οι τέσσερις εναλλακτικές απαντήσεις ήταν 

α) Καμία Δομή στην Λέσβο

β) Να κατασκευαστεί η δομή στην Βάστρια

γ) Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης 500 ατόμων, 

δ) Να παραμείνει η δομή στο Μαυροβούνι

Το αποτέλεσμα ήταν σαρωτικό υπέρ της Καμίας δομής στην Λέσβο, καθώς το 61,60%, ήτοι 1.144 πολίτες, δεν θέλουν να υπάρχει δομή στο νησί, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα είναι πλέον εφικτό να συμβεί. 

Μοιράσου το άρθρο!