Κοινωνία

10/10/2013 - 10:34

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου στο πλευρό του Νίκου Γιανέλλη

Σ

την χθεσινοβραδυνή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, ομόφωνα  ενέκρινε την πρόταση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, κας Αναστασίας Αντωνέλλη, για την επιχορήγηση με 2.300,00 Ευρώ, του πολύτεκνου και οικονομικά αδύναμου συνδημότη μας, Νικολάου Γιανέλλη, προκειμένου να αποτραπεί η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του, λόγω του βεβαιωμένου χρέους του, των 2.300,00 Ευρώ, προς το δημόσιο και την εφορία.

Ομόφωνα επίσης, εγκρίθηκε η υιοθέτηση ψηφίσματος που κατέθεσε η Αντιδήμαρχος και θα σταλεί στους Βουλευτές, στα κόμματα, στην Κυβέρνηση καθώς επίσης και στην Κ.Ε.Δ.Ε., με το οποίο, καταδικάζεται η πρακτική της Κυβέρνησης να προβαίνει σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας των κοινωνικά ευπαθών και οικονομικά αδυνάμων πολιτών.

Η κα Αναστασία Αντωνέλλη, δήλωσε σχετικά:

            «Η χθεσινή ομόφωνη απόφασή μας, για την ενίσχυση του πολύτεκνου και οικονομικά αδύναμου συνδημότη μας, πέρα από το πρακτικό μέρος της, που αφορά την έμπρακτη βοήθεια του Δήμου μας, να σωθεί το σπίτι ενός μεροκαματιάρη πολύτεκνου συνδημότη μας, έχει πρωτίστως συμβολικό χαρακτήρα. Ο Δήμος μας, ο οποίος φυσικά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να «σώσει» τα σπίτια όλων των οικονομικά αδύναμων συνδημοτών μας που κινδυνεύουν με κατάσχεση, προχώρησε σε αυτή την πράξη, προκειμένου εμπράκτως να δείξει την κάθετη αντίθεση του σε τέτοιες αποτρόπαιες πρακτικές, τις οποίες εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

            Ως εκ τούτου, επίσης ομόφωνα το Δημοτικό μας Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο δηλώνεται η αντίθεση  και απαίτηση μας, προς την Κυβέρνηση, ΑΜΕΣΑ να σταματήσει τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και οικονομικά αδυνάμους συνανθρώπους μας.

            Έλεος επιτέλους! Μετά την Βουλγαροποίησή μας σε επίπεδο κρατικών παροχών, μισθών και συντάξεων, σκοπεύουν να μας μοιράσουν και τσαντίρια ή μήπως και αυτά θα μας τα χρεώσουν;

Ενώ την ίδια στιγμή τίποτα δεν έγινε με τις λίστες τύπου Λαγκάρντ και την φοροδιαφυγή των εχόντων! Τελικά μας κυβερνούν Άνθρωποι ή μισάνθρωποι;;;»

Μοιράσου το άρθρο!