Κοινωνία

20/09/2018 - 06:41

Δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν στο Μάτι η Τουρκική «Ένωση για την Ειρήνη στο Αιγαίο»- Συνάντηση με το δήμαρχο Λέσβου

Επίσκεψη στο νησί μας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της " Ένωσης για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο" (Ege Baris ve Iletisim Dernegi) από την Τουρκία, αποτελούμενη από τους:
Μπουλέντ Τανίκ, Πρόεδρο, πρώην Δήμαρχο Τσάνκαγια  Άγκυρας, πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών.

Μεχμέτ Γκιονέντζ, Αντιπρόεδρο, Δήμαρχο Περγάμου.
Ζεϊνέπ Αλτιόκ, Γεν.Γραμματέα, πρώην μέλος του Κοινοβουλίου.
Μεχμέτ Σοϊσαλάν, Ταμία, πρώην Δήμαρχο Διδύμων.
Οσμάν Οζγκιουβέν, ιδρυτή και ενεργό μέλος του Δ.Σ., πρώην Δήμαρχο Δικελί.
Καμίλ Σακά, μέλος του Δ.Σ., Δήμαρχο Αδραμυτίου και πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Αδραμυτινού κόλπου.
  Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό, όπου σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκε το θέμα της  βοήθειας στους πυρόπληκτους της Αττικής. Οι δήμαρχοι Αδραμυτίου και Περγάμου κάλεσαν τον κ. Γαληνό να επισκεφθεί τις πόλεις τους.
Οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν σε κοινή συνεδρίαση με το Δ.Σ. και τα μέλη της Συνύπαρξης, όπου συζητήθηκαν:
1. Η πρόθεσή τους να συμπαρασταθούν στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Προς τούτο, με τη βοήθεια της Συνύπαρξης και του Δημάρχου Λέσβου θέλουν να επικοινωνήσουν με την εκεί Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να δρομολογήσουν την επίσκεψή τους στις περιοχές και να συζητήσουν από κοντά τρόπους βοήθειας, όπως φιλοξενία οικογενειών και παιδιών σε κατασκηνώσεις δήμων στην Τουρκία, βοήθεια για την επαναλειτουργία προσφυγικών Μουσείων  που κάηκαν, δενδροφυτεύσεις  κ.ά.
2. Πρόγραμμα κοινών δράσεων με τη Συνύπαρξη.  Όπως, συναντήσεις στην Τουρκία για το γιορτασμό των 20 χρόνων της Συνύπαρξης και 15 της Ege Baris, κ.ά.

Μοιράσου το άρθρο!