Κοινωνία

27/07/2021 - 16:49

Δωρεά 50.000 ευρώ της Bonmatí για παιδιά πρόσφυγες στη Λέσβο

Η Aitana Bonmatí παρέδωσε τη δωρεά "Visa Player of the Match", ύψους 50.000 ευρώ, σε πρόγραμμα που προωθεί την ισότητα των φύλων και την κοινωνική ένταξη των παιδιών-προσφύγων στη Λέσβο.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την οργάνωση Movement on the Ground, με την υποστήριξη του Barça Foundation και του Ιδρύματος της UEFA για τα Παιδιά (UEFA Foundation for Children).

 

Το Βραβείο Player of the Match που απονέμει η Visa από το 2019, τιμά την αριστεία στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Με το βραβείο, η Visa προσφέρει δωρεά 50.000 ευρώ σε φιλανθρωπικό σκοπό που επιλέγει ο νικητής.

Η Aitana Bonmatí, που είναι πρέσβειρα του Barça Foundation, δήλωσε: "Ελπίζω ότι αυτή η δωρεά βοηθά τα κορίτσια να βελτιώσουν την κατάσταση και την συναισθηματική τους ευημερία μέσω του αθλητισμού. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε από πρώτο χέρι για την κατάσταση στη Λέσβο και το εξαιρετικό έργο που επιτελείται ".

Ο Adil Izemrane, συνιδρυτής του Movement on the Ground, ευχαρίστησε τη Visa και την Aitana Bonmatí για τη δωρεά που, όπως σχολίασε, "θα επιτρέψει σε πολλά περισσότερα κορίτσια πρόσφυγες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό με ασφάλεια και να ξεχνούν, για μερικές ώρες την εβδομάδα, την κατάσταση που βιώνουν στο μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στην Ευρώπη".

Μοιράσου το άρθρο!