Κοινωνία

17/02/2011 - 13:21

Δωρεάν ιατρική βοήθεια σε απόρους από το Δήμο Λέσβου

17/02/2011 ώρα 13:20

Ο Δήμος Λέσβου, δια της Δημοτικής  του Συμβούλου και προτεινομένης  Προέδρου του ΝΠΔΔ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» κ. Αντωνέλλη Αναστασίας, ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός δικτύου παροχής ιατρικής περίθαλψης σε απόρους συμπατριώτες μας, με την εθελοντική συμμετοχή από ιδιώτες γιατρούς. Ως εκ τούτου απευθύνθηκε με επιστολή (η οποία επισυνάπτεται στο παρόν), στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου ζητώντας την βοήθεια των μελών του.

Ήδη   κατόπιν προφορικής επικοινωνίας της κ. Αντωνέλλη, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, τους οποίους ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος και η κ. Αντωνέλλη ευχαριστούν ιδιαιτέρως για την ευαισθησία και τον εθελοντισμό τον οποίον επέδειξαν, συστατικά απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης την οποία αντιμετωπίζουμε. Οι γιατροί που μέχρι σήμερα δήλωσαν συμμετοχή είναι οι ακόλουθοι και προσφέρουν τις κάτωθι υπηρεσίες :

  1. ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ- Ακτινολόγος,  τρία υπέρηχα και τρεις ακτινογραφίες την εβδομάδα καθώς επίσης και μια αξονική τομογραφία το μήνα.
  2. ΒΑΜΒΑΡΑΠΗ ΜΑΡΙΑ- Μικροβιολόγος,  δυο εξετάσεις ζακχάρου, ουρίας, χοληστερίνης, τριγλυκερίδια, την εβδομάδα.
  3. ΔΟΛΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Παθολόγος, δέκα επισκέψεις την εβδομάδα.
  4. ΚΑΡΑΧΑΛΙΑ ΜΑΡΙΑ- Οδοντίατρος, δύο σφραγίσματα ανά 15ήμερο.
  5. ΚΟΥΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- Καρδιολόγος, πέντε επισκέψεις την εβδομάδα
  6. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ- Ουρολόγος, πέντε επισκέψεις την εβδομάδα.
  7. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, δέκα επισκέψεις την εβδομάδα
  8. ΡΟΜΠΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ- Γυναικολόγος, πέντε επισκέψεις την εβδομάδα.
  9. ΤΣΙΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- Καρδιολόγος, δύο επισκέψεις την εβδομάδα
  10. ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ- Ψυχίατρος, δύο επισκέψεις την εβδομάδα.
    Όσοι  εκ των γιατρών θα επιθυμούσαν  να προσφέρουν στην ανωτέρω προσπάθεια, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα  τηλέφωνα 22510-27320 και 6945901281, στην κ. Αντωνέλλη.
    Επίσης οι συμπατριώτες μας που ενδιαφέρονται για την παροχή ιατρικής περίθαλψης από τους ως άνω ιδιώτες γιατρούς, και, από όσους άλλους δηλώσουν συμμετοχή, παρακαλούνται να προσέρχονται με τα βιβλιάρια απορίας και την ταυτότητα τους, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στο Πολιτικό Γραφείο του Δημήτρη Βουνάτσου, οδός Φιλελλήνων 2 στην Μυτιλήνη από 9.00π.μ- 14.00, (προσωρινά και μέχρι την στέγαση του Ν.Π.Δ.Δ), για την προμήθεια των ειδικών κουπονιών δωρεάν εξέτασης τους.

Μοιράσου το άρθρο!