Κοινωνία

11/02/2014 - 13:15

Δράσεις 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης

Δράσεις 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης

Σ

ε ένα μαγικό τοπίο, ανάμεσα σε γέρικες ελιές πάνω στη θάλασσα, τα Λυκόπουλα του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης συναντήθηκαν με τις ζωγραφιές του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ στο εξωκκλήσι του Ταξιάρχη στον κόλπο της Γέρας. Καιρό τώρα ψάχνανε την ιστορία του «παππού Θεοφιλέλλη». Σε βιβλία και μουσεία αλλά ποιος το περίμενε πως θα τον βρίσκαν ολοζώντανο κι αυτόν και τις ζωγραφιές του σε ένα τόσο όμορφο μέρος μια όμορφη χειμωνιάτικη μέρα σαν το περασμένο Σαββάτο…

Κι ύστερα περπατώντας στην ακτή, ακολουθώντας τα κοχύλια - σημάδια που είχε αφήσει φεύγοντας ο λαϊκός ζωγράφος φτάσαν σε ένα απίθανο μουσείο φτιαγμένο από… σκουπίδια. Στο «Μουσείο από σκουπίδια», στον πολιτισμό μας που κάποιοι τον είχαν πετάξει στα σκουπίδια!

Τίποτα δεν πάει χαμένο, τίποτα δεν μπορεί να πάει χαμένο, «τον τόπο μας σαν τα μάτια μας» καταπώς είπε κι ο παππούς Θεοφιλέλλης αποχαιρετώντας αργά το απόγευμα του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου τα 21 Λυκόπουλα των ναυτοπροσκόπων της Μυτιλήνης.

Την ίδια μέρα, παιχνίδια, γνώσεις, εμπειρίες φιλίες για την 3η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων που πέρασε μια μοναδική μέρα στο Πυργί και στο Κέντρο του κόλπου της γέρας. Δίπλα στη θάλασσα, στη σκιά ενός αιωνόβιου κέδρου.

Το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στεγάζεται στην Προσκοπική Εστία του Μακρύ Γιαλού. Λειτουργεί κάθε Σαββάτο από τις 11 το πρωί ως τη 1,30 το μεσημέρι. 

Μοιράσου το άρθρο!