Κοινωνία

11/09/2018 - 06:23

Δρόμος προς το Σίγρι : ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! - Ανοιχτή επιστολή

Πολύ μεγάλη είναι η ιστορία του δρόμου Σιγρίου Καλλονής, του οδικού άξονα της Δυτικής Λέσβου: εξαγγέλθηκε προ τριακονταετίας, σχεδιάστηκε αρκετά αργότερα, δημοπρατήθηκε πριν από έξι χρόνια και ξεκίνησε πριν από πέντε. Έκτοτε, φτιάχτηκαν λίγα χιλιόμετρα, κατόπιν  βάλτωσε, οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, έγινε γνωστό ότι αντικαταστάθηκε η εργολάβος εταιρεία και ανέλαβε άλλη, αλλά…

…Αλλά το έργο εδώ και ένα χρόνο είναι σταματημένο. Το έργο είναι ΝΕΚΡΟ!

Κι αντί να φτιάχνεται για να παραδοθεί στην κυκλοφορία ένας δρόμος σύγχρονος, που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και να πληροί τις προδιαγραφές του αιώνα μας, παράλληλα με την ολοκλήρωση του νέου Λιμένα Σιγρίου, ο δρόμος προς το Σίγρι είναι ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! Πολλά σημεία του υπό κατασκευή δρόμου είναι σε άθλια κατάσταση, χωρίς άσφαλτο, με πολλές λακκούβες και νεροφαγιές, χωρίς σήμανση, χωρίς διαγράμμιση και χωρίς προστατευτικά.

Κι όμως, αυτός ο δρόμος είναι σε χρήση! Αν δεν τον γνωρίζεις, σε πιάνει δέος όταν οδηγείς σ’ αυτόν – ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, όταν διαβαίνεις τους ορεινούς όγκους του Ορδύμνου.

Κι όμως, αυτόν τον δρόμο θα τον διασχίζουν καθημερινά οι μαθητές του Γυμνασίου, με βροχή, χιόνι και παγετούς, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

 

Κύριε Γαληνέ, αυτό το έργο πνοής στον Δήμο Λέσβου έχει σταματήσει. Ξαναβάλτε το στην ατζέντα σας!

Κυρία Καλογήρου και κύριε Βαρσαμίδη, ξέρουμε πως δεν είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας αυτό το έργο, αλλά η ολοκλήρωσή του αφορά τους ίδιους τους λόγους ύπαρξης της Περιφέρειας. Σας παρακαλούμε, γίνετε πιεστικοί, διεκδικητικοί και αποτελεσματικοί!

Κύριε Πάλλη, κύριε Αθανασίου και κύριε Τάσσο, είσαστε οι εκπρόσωποί μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα της εκλογικής σας περιφέρειας: περισώστε το!

Κύριε Σπρίντζη, Υπουργέ Υποδομών και Μεταφορών, το έργο είναι του δικού σας Υπουργείου: κινητοποιήστε τις υπηρεσίες σας, δράστε αποτελεσματικά, κάντε όσα πρέπει για να ξεκινήσει και πάλι το έργο!

Κύριε Τσίπρα, είπατε ότι ο δρόμος του Σιγρίου θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί: ὅπερ ἔδει δεῖξαι!

Κύριοι Αρμόδιοι, συναρμόδιοι, Προϊστάμενοι Τμημάτων και Διευθύνσεων που σχετίζονται με το έργο: Θα στέλνατε τα παιδιά σας να πάνε σχολείο, έχοντας να διασχίσουν στο καταχείμωνο αυτόν τον δρόμο;

Μετά τιμής

Αντώνης Χιώτης

Σίγρι

Μοιράσου το άρθρο!